21 / 05 / 2024

Sadrettin Karahocagil Güneydoğuda yenilenebilir enerji

Sadrettin Karahocagil Güneydoğuda yenilenebilir enerji

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil gazetecilere yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bölgenin güneş enerjisi potansiyelinin dünyayla boy ölçüşebilecek düzeyde olduğunu belirtti...

Güneydoğu'ya yatırım hamlesi bölgeyi sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım destek hamlesi başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da yatırım destek paketini açıkladı. Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da hasarlı konutlar 1 yıl içinde yenilecek!

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da terörü ortadan kaldırarak, bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı.

Güneydoğu'daki yeniden inşaya terör tehdidi!

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor.

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dev yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım projelerini tamamladık!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık." açıklamasında bulundu

Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla kalkınacak!

TÜMSİAD Ankara Şubesi Başkanı Vahit Ayazoğlu, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin ekonomik anlamda ön plana çıkartılmasında fayda var. Çünkü bölgede ekonomik anlamda devletin güvenliğiyle beraber yatırımlar harekete geçerse ekonomi güçlenir.''dedi.

Tekstilciler, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapacak!

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapın” çağrısı, tekstil sektörünü harekete geçirdi. Bölgede milyon dolarlık yatırımları hayata geçirmeye hazırlanan işadamları, teşvikin ayrıntılarını bekliyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu Anadolu'da yeniden şehirleşme çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeniden şehirleşme çalışmaları içerisine girdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta Toplu Konut İdaresi olarak konut inşasına başladık, bu adımları atıyoruz. " dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı.

35 milyar liralık Doğu ve Güneydoğu paketi açıklanıyor!

Doğu ve Güneydoğu’ya teşvik ve sosyal yardım paketi bugün açıklanıyor. 4 cazibe merkezinin kurulmasından, alım garantili fabrika yatırımlarına paketin toplam büyüklüğünün 35 milyar lira olması bekleniyor.

Sadrettin Karahocagil Güneydoğuda yenilenebilir enerji Haberi

Sadrettin Karahocagil Güneydoğuda yenilenebilir enerji

GAP Bölge Kalkınma İdaresinin (BKİ) Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yürüttüğü "güneş enerjili mikro sulama sistemi"nin yaygınlaşmaya başladığı bildirildi.GAP BKİ'nin güneş enerjisi potansiyelini daha avantajlı hale getirebilmek için yürüttüğü çalışmaları devam ediyor.


Bu kapsamda belirlenen pilot bölgelere güneş enerjili mikro sulama sistemleri kuruluyor. Daha önce Şanlıurfa'da iki ayrı bölgede uygulanan sistem, Mardin ve Kilis'te de faaliyete geçirildi. Sistem sayesinde solar panellerde üretilen enerji, pompaları besledikten sonra elektrik şebekesine aktarılabiliyor.


Çift yönlü sayaçla kaydedilen enerji, uzaktan kontrol edilebiliyor.


GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, gazetecilere yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bölgenin güneş enerjisi potansiyelinin dünyayla boy ölçüşebilecek düzeyde olduğunu vurgulayan Karahocagil, bundan en iyi şekilde faydalanabilmek için de yol haritası hazırladıklarını belirtti.


Karahocagil, bu alandaki pilot uygulamaları 4 ilde faaliyete geçirdiklerini ifade etti.


Yenilenebilir enerji...