18 / 05 / 2024

Safranbolu Eski Camii

Safranbolu Eski Camii

Safranbolu'da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında tarihi Eski Cami'nin kapalı olduğunu görünce tepki gösterdi. Caminin ibadete açılacağını söyledi.

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Esenler Tekstilkent Camii inşaatı ihalesini kim kazandı?

Esenler Belediyesi’nin yaklaşık 10 milyon liralık Esenler Tekstilkent Camii İnşaatı ihalesi, eski AKP İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verildi. 

Kavak İskele Camii bürokratik engellere takıldı!

İstanbul'un en eski camilerinden biri olan 1666’da inşa edilen Kavak İskele Camii yeniden faaliyete geçmek için önündeki bürokratik engellerin kalkmasını bekliyor...

Yıldırım Eski Cami çevresinde yıkımlar başladı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Samanlı'da yer alan Eski Camii’nin çevre düzenleme çalışmalarına start verdi

Rize Eski Orta Camii'nin taşınması için imzalar atıldı!

Çarşı mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Eski Orta Camii'nin, Yeniköy mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanına taşınması için Rize Belediyesi ile ihaleyi alan ilgili firma arasında imzalar atıldı.

Bursa Değirmenlikızık Camii'ye yeni meydan!

Uygun bir alanı olmadığı için cenaze namazları bile dar sokakta kılınan Değirmenlikızık Eski Camii, Büyükşehir Bursa Belediyesi’nin yatırımlarıyla ferah bir avluya bir lokale kavuştu.

Safranbolu Sadiye Hanım Camii'nin temeli atıldı!

Sadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kur’an Kursunun temeli Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın'ın da katılımıyla atıldı...

Safranbolu Şadiye Hanım Camii 1 yılda tamamlanacak!

Cemal Caymaz Mahallesi'nde yapımı devam eden Şadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kuran Kursu'nun 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi’nde Otogar karşısında yer alan eski Köy Hizmetleri alanında yükselecek olan Ulu Camii Projesi ve İslam Eserleri Müzesi için start verildi.

Safranbolu Eski Camii ibadete açılacak!

Safranbolu'da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında tarihi Eski Cami'nin kapalı olduğunu görünce tepki gösterdi. Caminin ibadete açılacağını söyledi.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin inşaatı yarım kaldı!

Muş Malazgirt'in en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması için vatandaşlardan yardım beklendiği belirtildi.

Bursa Değirmenlikızık Cami çevresindeki binalar kamulaştırıldı!

Bursa’yı tüm değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Değirmenlikızık Eski Camii çevresinde devam eden inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Edirne Ulu Camii yenilendi!

Edirne’de Vakıf Haftası kapsamında Osmanlı döneminde padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı, kentin eski camii olan ve yapımı 1414’te tamamlanan Ulu (Eski) Camii çiçeklerle bezenerek adeta rengarenk oldu.

Safranbolu Eski Camii Haberi

Safranbolu Eski Camii

Safranbolu'da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında tarihi Eski Cami'nin kapısında yazan 'Yıllık iznimi kullandığım için cami ibate kapalıdır" yazısını görünce tepki gösterdi. Korumalarına yazıyı kaldırtan Vali Aktaş, "Böyle bir şey olabilir mi, Allah'ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın" dedi. Vali'nin talimatı ile İlçe Müftüsü Hasan Güneş camiye gelerek ibadete açtı. Karabük Müftüsü Halil Bektaş, tahkikat başlatıldığını belirterek, "Yıllık izne ayrılan cami imamı Cemil Başak'ın yerine mutlaka görevlendirme yapılır. Hiçbir cami görevlimiz, 'Ben izine gittiğim için camiyi kapatıyorum' deme hakkına sahip değil"...