28 / 04 / 2024

Safranbolu han restorasyonu

Safranbolu han restorasyonu

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonu başladı. Toprakcuma köyünde 1764 yılında yapıldığı bilinen, bir süre kullanıldıktan sonra atıl hale gelen Yoraf’ ın Hanı, restore edilerek turizme kazandırılacak...

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Safranbolu Sadiye Hanım Camii'nin temeli atıldı!

Sadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kur’an Kursunun temeli Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın'ın da katılımıyla atıldı...

Safranbolu Şadiye Hanım Camii 1 yılda tamamlanacak!

Cemal Caymaz Mahallesi'nde yapımı devam eden Şadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kuran Kursu'nun 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Narmanlı Han restorasyonu tartışmaları da beraberinde getirdi!

Yıllardır kaderine terk edilmiş Narmanlı Han, yeniden şehir hayatına dönüyor. Tabii Emek Sineması ve her restorasyonda olduğu gibi 'tarih katlediliyor' tartışmaları da beraberinde geldi.

Samsun Vezirköprü'deki Taşhan'ın restorasyonu devam ediyor!

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, geçtiğimiz yıl yaşanan yangın nedeniyle hasar gören Taşhan'ın restorasyonun tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "2016 yılının Ekim ayında tamamlanacak" dedi

Safranbolu Çınar Sineması'nın restorasyonu bitti!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1322'de yapıldığı tahmin edilen, cumhuriyet döneminden sonra "Çınar Sineması" olarak kullanılan ve 1970'te yıkılan tarihi binanın restorasyonu tamamlandı.

Artvin İşhan Kilisesi restorasyonu sürüyor!

Tarihi kültürel mirası genç kuşaklara aktarmak ve alternatif turizm çeşitlerinden biri olan İnanç Turizmini geliştirmek amacıyla yurt genelinde başlatılan kilise onarım çalışmalarından biri olan "İşhan Kilisesi Onarımı" devam ediyor.

Artvin İşhan Klisesi restorasyonu devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İnanç Turizmini geliştirmek amacıyla yurt genelinde başlatılan kilise onarım çalışmalarından biri olan "İşhan Kilisesi Onarımı" devam ediyor.

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde, tarihin korunması amacıyla hazırlanan Çeşmelerin Restorasyonu Projesi, Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 projeden biri seçildi.

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

Safranbolu ilçesinde, tarihin korunması amacıyla hazırlanan çeşmelerin restorasyonu projesi, Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 projeden biri seçildi. Belediye Başkanı Necdet Aksoy yapılan projelerin dünyaya örnek teşkil ettiğini belirtti.

Safranbolu han restorasyonu Haberi

Safranbolu han restorasyonu

Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi yapıları arasında önemli yer turan hanın yeniden ayağa kaldırılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Restorasyon çalışmalarını yerinde incelediğini ve takipçisi olduklarını anlatan Küçük, "Bu han uzun yıllar hizmet vermiş önemli bir merkezdir. Tarihte bazı önemli olaylara ev sahipliği yaptığı rivayetleri vardır. Tarih kitaplarında Yoraf’ın Hanı olarak geçen bu handa çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır. Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen ilçemizdeki tarihi yapıları bir bir ayağa kaldırıyoruz. Bu, bizim görevlerimizin en başında geliyor" diye konuştu.


Küçük, ilçedeki Osmanlı döneminden kalan hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanında tarihi konaklardaki restorasyonların devam ettiğini...