28 / 07 / 2024

Safranbolu tehlikeli yapı

Safranbolu tehlikeli yapı

Safranbolu Belediyesi tarafından yıkılma tehlikesi bulunan iki binanın yıkım işlemleri gerçekleştirildi. Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 70'i depreme dayanıksız!

Mega kent İstanbul'da olası bir depremin riski giderek artarken, yapı stokunun yüzde 70'i potansiyel olarak tehlikeli durumda. Fakat finansman sorunları ve sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri gibi nedenlerle kentsel dönüşüm çalışmaları yetersiz kalıyor...

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

İstanbullular acilen baksın! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Hazırlıklarınızı yapın!

İstanbullular acilen baksın... Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Hazırlıklarınızı yapın...

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Milli Emlak Safranbolu'da 121 bin liraya dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Çeşme Mahallesi'ndeki dükkanı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

TOKİ Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa edecek!

Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Yeni Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Binası ,Yazıköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen yapıların yıkım işlemlerinin kamu eliyle ivedi bir şekilde gerçekleştirilebilmesi öngörülüyor.

Ali Öztunç: Fay hatları üzerindeki yerleşimlerin analizleri yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye'de çok sayıda tehlikeli fay hattının olduğuna dikkat çekerek, fay hatları üzerindeki tüm yerleşim birimlerinde yapı stoklarının çıkarılması ve analizlerinin yapılması gerektiğini belirtti. 

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Karaman Ermenek'te tehlike saçan binalar yıkılıyor!

Karaman Ermenek Belediyesi'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, bölgede bulunan tehlikeli yapıların yıkımına başlandı.

Safranbolu tehlikeli yapı Haberi

Safranbolu tehlikeli yapı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların yıkılacağına ve tehlike arz ettiğine dair belediyeye başvurmaları sonucunda encümen kararı aldıklarını ifade etti. 

Milliyet Gazaetesi'nde yer alan habere göre Hacıhalil ve Hüseyin Çelebi mahallerinde bulunan binaların yıkımın yapıldığını dile getiren Ürkmezer, "Yıkılmaya yüz tutan ve tehlike arz eden, tahrip olmuş iki ev, Fen İşleri ve İmar Müdürlüğü tarafından incelenerek rapor, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne sunuldu. Bu çerçevede yapılan tetkikler sonucunda her iki binanın da tarihi eser niteliği taşımadığı anlaşılmıştır. Ekiplerimiz, gerekli çalışmayı yaptıktan sonra belediye encümeni olarak aldığımız karar doğrultusunda ihaleye çıktık ve geçtiğimiz günlerde yıkım işi tamamlandı. Bu şekilde olası bir tehlikeli duruma da engel olundu. Vatandaş odaklı belediyecilik anlayışıyla yine Safranbolulu...