02 / 05 / 2024

sağlık binaları

sağlık binaları

Sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hastalar ile çalışanların güvenlik ve memnuniyetini esas alan kalite standartları uygulaması kapsamında Sağlık Hizmeti Kalitesi'nin geliştirilmesi amaçlanıyor...

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Muhittin Selvitopu: Karabağlar'da sağlık binalar yapılacak!

İzmir Karabağlar Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede sağlıklı binalar yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

İÜ Veteriner ve Sağlık Bilimler Fakültesi'nin taşınması başladı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın 26 Eylül'de yaşanan depremde binaları hasar gören Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Büyükçekmece Yerleşkesi'ne taşınmasının büyük bölümünün bu cuma gününe kadar tamamlanacak...

Mardin’de sağlık binaları boşaltıldı!

Mardin’de boşaltılan sağlık binalarının kaderlerine terk edilmesi vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, boşaltılan binaların değerlendirilmesini istedi.

Bilecik Bahçelievler ve Beşiktaş'a sağlık ocağı!

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile Beşiktaş ve Bahçelievler Mahallelerinde atıl vaziyette olan 112 Servis binaları, gerekli tadilatın ardından Sağlık Ocağı olarak hizmet vermeye başlayacak.

Adana Seyhan, Çukurova ve Kozan'a sağlık merkezi müjdesi!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yeni yapılacak olan Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çukurova İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binaları inşaatları uygulama projelerinin ihalelerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

Bilecik Söğüt’teki eski sağlık ocağı ve lojman binaları yıkılıyor!

Bilecik’in Söğüt ilçesinde uzun zamandır boş olan eski Sağlık Ocağı ve lojmanı binaları yıkıldı. Yıkım hakkında bilgi veren Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, eski Sağlık Ocağı ve sağlık çalışanlarının kullandığı lojmanın uzun süredir kullanılmadığı söyledi.

Ataşehir'deki okul ve sağlık kurumları onarılacak!

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir'deki belediye hizmet binaları ve tesisleri ile okul ve sağlık kurumlarının bakım onarımlarının yapılması işini ihaleye çıkardı. Bina bakım onarım işi ihalesi, 12 Ocak 2015 tarihinde yapılacak.

Afyonkarahisar 112 Acil Sağlık Hizmetleri binaları onarım ihalesi 15 Ekim'de!

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez ve İlçelerine ait 112 Acil Sağlık Hizmetleri binalarının onarım inşaatı yapım işini 15 Ekim 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Afyonkarahisar 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin binaları onarılacak!

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü; 112 Acil Sağlık Hizmetleri binalarının onarım inşaatını 24 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. Onarım işi 30 günde tamamlanacak.

Sağlık alanında Isparta’ya 17 Milyon liralık yatırım yapılacak!

Sağlık Bakanlığı’nca, kamu özel ortaklığı modeliyle şehir hastanesinin de yapılacağı 206 dönümlük arazi içinde 16 dönüm ayrılmış arazi üzerinde Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü gibi binalar da yapılacak...

TOKİ ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle 78 yeni hastane yapılacak!

TOKİ, kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını yapılan protokoller çerçevesinde inşa etmeyi sürdürüyor. TOKİ, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında 78 yeni hastane inşa edecek...

Sağlık Bakanlığı yeşil bina sertifikasını zorunlu kıldı!

Sağlık Bakanlığı’nın 200 yatak ve üzeri kapasitedeki tüm hastanelerde uluslararası yeşil bina sertifika sistemi olan LEED’i zorunlu hale getirmesiyle, yeşil binaların kapsamı genişliyor.

sağlık binaları Haberi

sağlık binaları

Sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hastalar ile ile çalışanların güvenlik ve memnuniyetini esas alan kalite standartları uygulanacak.


Sağlık Hizmet Kalitesinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre başka bir bina veya yerleşkeye taşınan ya da kapasitesini en az yüzde 50 arttıranlar, yangın, sel, deprem gibi doğal afetlere maruz kalan ve hizmetlerini aksatacak düzeyde hasar gören sağlık kurum ve kuruluşları 6 ay süreyle değerlendirilmeye tabi...