29 / 04 / 2024

sahil binaları

sahil binaları

1936 yılında Yapı ve Yollar Kanunu'na göre deniz kenarında inşa edilecek binaların sahilden on metre geride olmaları lazımmış. Binalarını denize doğru dolduranlar ve bu işi yapan işçiler hakkında da mahkemeye müracaat edilecekmiş.

Konyaaltı Sahil Projesi için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Antalya Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında, Beach Park içerisindeki binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi.

Ordu’da sahil yolundaki binaların cephesi tek renge boyanıyor!

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Altınordu ilçesinin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların cephelerinin farklı renklerde olması sebebiyle ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla geçen yıl başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

1936 yılında sahil binaları denizden on metre geride inşa edilecek!

1936 yılında Yapı ve Yollar Kanunu'na göre deniz kenarında inşa edilecek binaların sahilden on metre geride olmaları lazımmış. Binalarını denize doğru dolduranlar ve bu işi yapan işçiler hakkında da mahkemeye müracaat edilecekmiş.

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

1957 yılında Arnavutköy - Bebek sahil yolu genişletiliyormuş!

1957 yılında Boğaziçi Lisesi'nden Sadıkzade villasının önüne kadar uzanan kısım da sahil 3 metre beton olarak doldurulacakmış, sahil boyundaki binalar da yıkılacakmış. Bu suretle yol 30 metre olacakmış.

Dumankaya Horizon'da sahil hayatının tüm güzellikleri birleşiyor!

Dumankaya Horizon ile son yıllarda görülen fazlasıyla dik, dar ve iç içe geçmiş binaların aksine, sahil hayatının tüm güzelliklerini yatay, geniş, panoramik ve butik bir yaşam alanı ile müşterilerin beğenisine sunuyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: Bu binaların yüzde 90'ını yıkacağız!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kumburgaz sahil şeridinde bulunan binaların yüzde 90'ının yıkılacağını söyledi

İzmir'de inşaat kalitesi iyi binaların oranı yüzde 2-4!

İnşaat Mühendisleri Odası, 1. derece deprem bölgesi olan İzmir'de 1490 binayı taradı. İnşaat kalitesi 'iyi' binaların oranı sadece yüzde 2-4

İzmir'de binaların büyük bölümü depreme karşı zayıf!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi tarafından, il genelindeki 3 ayrı bölgede yapılan incelemede, binaların büyük bir bölümünün kalitesiz ve depreme karşı zayıf olduğu belirlendi.

Yapı Radarı sistemi sayesinde binaların röntgeni çekiliyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesince hayata geçirilen projeyle, "Yapı Radarı" denilen görüntüleme sistemi sayesinde binaların kalitesi ve dayanıklılığı araştırılıyor

Yeşil binalar yüzde 50 tasarrufla işletme giderlerini indiriyor!

TÜM dünyada yaygın olan çevrecilik trendi, kendisini inşa edilen yapılarda da gösteriyor. Bir kaç yıldır adı sıklıkla kullanılmaya başlanan akıllı binalar, uzmanlara göre önümüzdeki devrin olmazsa olmazlarından biri haline gelecek...

Alarko Carrier, Eyüp'teki fabrika binalarını satıyor!

Alarko Carrier, Eyüp 'teki kargir fabrika ve müştemilat binalarını satacak. şžirketin aktifinde bulunan Eyüp Topçular Mahallesi Tikveşli Sokağında bulunan 13 bin 503,50 metrekare arsa alanına sahip kargir fabrika ve müştemilat binalarının satılacağı duyur

sahil binaları Haberi

sahil binaları



Sahil binalar 


Belediyeyi aldatanlardan para cezası alınacak


    Yapı ve Yollar Kanunu'na göre deniz kenarında yapılacak binaların sahilden on metre geri olmaları lazımdır. Bu kanuna göre sahilde öteden beri mevcut bulunan binalarda tadilat da yapılamamaktadır. 

    Halbuki son günlerde Haliç sahilinde bulunan bazı bina sahipleri binalarının önlerini denize doğru 10 metre doldurmak suretiyle belediyeden tadil veya inşa ruhsatiyeleri almışlardır.

    Bu ruhsatiye taleplerinin tekerrür ettiği belediyenin nazarı dikkatini celbetmiş ve tahkikata başlanmıştır. Neticede bu hileye başvuran binalar sahipleriyle, sahili doldurmakta çalışan işçilerden para cezası alınmasına ve ayrıca da emlak sahipleri hakkında mahkemeye müracaat edilmesine karar verilmiştir.


Akşam 4...