03 / 05 / 2024

Sahil Camii

Sahil Camii

İBB tarafından gerçekleştirilecek proje ile mevcudun iki katı fazla ağaç dikilirken, biri havuzlu olmak üzere iki meydan da Pendiklilere hizmet edecek. Çalışmalar kapsamında karakol binası da yeniden inşa edilecek.

İskenderun Sahil Cami bugün açılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada Nihal Atakaş Camiinin (Sahil Camii) bugün ibadete açılacağını söyledi.

İskenderun Sahil Camii'nin inşaatı yükseliyor!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapımı devam eden ve Budapeşte’de bir caminin model alındığı Sahil Camii inşaatı hızla yükseliyor.

Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlandı!

Ordu çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında genişletme ve yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında yol üzerinde bulunan Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlanıldı.

İskenderun Sahil Camii inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun sahil camii inşaatının hızla ilerlediğini belirtti. Başkan Seyfi Dingil, sahil alanında hayırsever İşadamı Recep Atakaş tarafından yaptırılan Nihal Atakaş Cami'nin inşaatını inceledi.

İskenderun Sahil Cami için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi!

İskenderun sahil alanına yapılması planlanan sahil cami için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil camii inşaat alanı ile ilgili açıklama yaptı...

Hatay İskenderun'a sahil cami yapılacak!

Hatay'ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil camii inşaat alanı ile ilgili yapılan itirazların mahkeme kararı ile reddedildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İskenderun Sahil Camii'nin temeli 13 Kasım'da atılıyor!

İskenderun’un simgesi konumunda olacak sahil camii için geri sayım başladı. Nihal Atakaş adı ile inşaatı yükselecek olan caminin temeli, 13 Kasım Cuma günü 2015 günü saat 14:30’da atılacak.

İskenderun Sahil Camii'nin temeli 13 Kasım'da atılacak!

İskenderun'a yapılması planlanan Sahil Camisi Projesi işlerlik kazanıyor. Edinilen bilgiye göre, İskenderun sahiline yaptırılacak olan "Sahil Camisi" temeli 13 Kasım Cuma günü atılacak.

Rize Sahil Külliye projesinin dolgu çalışmaları başladı!

Mavi Şehir olarak bahsedilen Sahil Külliye projesinin dolgu çalışmalarına başlandı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap "Yaklaşık 5 bin metre karelik bir alanın dolgusu gerçekleştikten sonra camii inşaatımıza başlanacaktır" dedi.

Sultanahmet ile sahil arasına kamulaştırma!

İstanbul'da Sultanahmet Camii bölgesi ile sahil surları arasında kalan alan için kamulaştırma kararı 1981 yılında çıkmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nin kubbesi de yıkıldı!

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bulunan, Bugüne kadar vefat eden çok sayıda siyasetçi, iş adamı ve sanatçının cenaze namazının kılındığı cami Marmara İlahiyat Vakfı Camii’nin yıkımına 10 gün önce başlanılmıştı

Hüseyin Ağa Camii restorasyonu başladı!

Beyoğlu’nun tarihi camilerinden Hüseyin Ağa Camii'nin restorasyon ve güçlendirme çalışmalarına başlandı.

Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camii 20 yılda ancak bitiriliyor!

Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camii'nin 20 yıldır bitirilemediğini yazdık, yetkililer harekete geçti, soruşturma açıldı, dernek yönetimi değişti. Cami şimdi tamamlanmak üzere

Sahil Camii Haberi

Sahil Camii

Sahil Camii ile Marina arasında kalan 122 dönümlük bölümde yürütülen Pendik Sahil Parkı Kentsel Tasarım Projesinin  ilk bölümü daha önce tamamlanmıştı.  Şimdi de havuzlu ve ağaçlı iki meydanın, otoparkların, kafeterya, kültür- sanat , spor ve  dinlenme alanlarının, çocuk parklarının  olacağı son etap hayata geçiriliyor.  Maketi  bir süreden beri Pendik Belediyesinin giriş katında sergilenen  proje, Pendik Belediyesinin işbirliğinde  İBB Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler  Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.



Pendik Belediyesinden ağaç hassasiyeti


Proje alanında kalan ağaçları korumak amacıyla çalışma başlatan Pendik Belediyesi,   tek tek bütün ağaçları niteliklerine göre tesbit etti.  Pendik Belediyesinin bu konudaki hassasiyetini projeyi uygulayacak yüklenici firma temsilcilerine ileten Başkan Yardımcısı Vahap Doğan,  ağaçların zarar görmemesi için gerekli özenin gösterilmesini  istedi. Proje esnasında zarar  görme ihtimali olanlar da...