06 / 05 / 2024

Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camii 20 yılda ancak bitiriliyor!

Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camii 20 yılda ancak bitiriliyor!

Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camii'nin 20 yıldır bitirilemediğini yazdık, yetkililer harekete geçti, soruşturma açıldı, dernek yönetimi değişti. Cami şimdi tamamlanmak üzere



24 Temmuz 2010’da, Çengölköy’deki Güzeltepe Birlik Camii’yle ilgili çarpıcı bir haber yapmıştık. Tam 20 yıl önce “Cami yapacağız” diye kurulan bir dernek, 19 yıldır cemaatten para toplamasına rağmen camiyi bir türlü bitirememişti. Derneğin yolsuzluk yaptığına dair ciddi iddialar vardı.

Toplanan paralarla, caminin altına birkaç dükkân yapılmış ve kiraya verilmişti. Dükkânlardan ayda 25 bin TL gelir sağlanmasına rağmen bu paranın cami yapımında kullanılmadığı öne sürülüyordu.

HIRSIZLIK İDDİASI
Cemaatten toplanan bağışların bir kısmına makbuz kesilmediği, toplanan kurban derilerinin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu da iddialar arasındaydı. İşte bu haberin ardından cumhuriyet savcılığı hemen harekete geçmiş ve soruşturma açmıştı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Üsküdar Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. İddianamede, dernek üyeleri hırsızlıkla suçlandı. Dernek defterlerinde tahribat yapıldığı, derneğe ait para ve kıymetli eşyaların kayıp olduğu belirtildi.

BİR BÖLÜMÜ İBADETE AÇILDI
Bu arada, haberimizin ardından dernek yönetimi de değişmişti. Yeni yönetimle birlikte caminin inşaatına hız verildi. Hatta inşaat bitme aşamasına geldi. Sadece bir minarede çalışmalar sürüyor. Caminin bir bölümü ibadete açıldı. Cemaat, caminin bir kısmını kullanabiliyor. Ramazan ayı itibarıyla da de inşaatın tamamlanması hedefleniyor.

Habertürk


Geri Dön