02 / 05 / 2024

sahil şeridi inşaat koşulları

sahil şeridi inşaat koşulları

Deniz ve tabii göllerin kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanlara sahil şeridi deniyor. Peki, sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Gazze'de inşaat sektöründe ekonomik kayıp görüldü!

Filistin'in Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve İsrail ablukasının inşaat sektöründe ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

Büyükyalı'da inşaat 2 bin 300 çalışanla hızla sürüyor!

İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda inşaatı devam eden Büyükyalı projesinde inşaat 2 bin 300 çalışanla hızla sürüyor..

Akdeniz Sahil Yolu inşaatında son durum!

Mersin ve Antalya'yı birbirine bağlayacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında, Mersin'in Anamur ilçesinde inşası tamamlanan viyadük ve tünel trafiğe açıldı.

Akhisar'da Arazi Toplulaştırma Projeleri'nin inşaatı başlıyor!

DSİ 2. Bölge, Akhisar Gördes Sol Sahil ve Arazi Toplulaştırma Projeleri inşaatına başlamak için üzüm hasadının bitmesini bekliyor

DKY Sahil DKY İnşaat fiyatlar!

DKY İnşaat tarafından İstanbul Kartal'da hayata geçirilen DKY Sahil projesinde fiyatlar minimum 1 milyon 927 TL'den başlıyor. Projedeki daireler 2019 yılında teslim edilecek...

İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil kentin vizyon projelerinden olan Sahil Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İşte İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum...

İnşaat malzemelerin giremediği Gazze'de briket üretildi!

İsrail ablukası sebebiyle inşaat malzemelerinin girişinde büyük sıkıntıların yaşandığı Gazze Şeridi'nde iki kadın mühendis, odun ve kömür külünden yanmayan briket üretti.

İskenderun Sahil Camii'nin inşaatı yükseliyor!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapımı devam eden ve Budapeşte’de bir caminin model alındığı Sahil Camii inşaatı hızla yükseliyor.

Karşıyaka Tramvayı'nın inşaatı tehlike saçıyor!

Konak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda ve Karşıyaka'da tramvay inşaatları sürerken, inşaatın Karşıyaka'daki Alaybey bölümü tehlike saçmaya başladı. Bölge halkı önlem alınmamasına tepki gösterdi.

İskenderun Sahil Camii inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun sahil camii inşaatının hızla ilerlediğini belirtti. Başkan Seyfi Dingil, sahil alanında hayırsever İşadamı Recep Atakaş tarafından yaptırılan Nihal Atakaş Cami'nin inşaatını inceledi.

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda inşaat durdu mu?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi, projenin akıbetini sordu. Doğan, şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

sahil şeridi inşaat koşulları Haberi

sahil şeridi inşaat koşulları

Sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

Deniz ve tabii göllerin kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanlara sahil şeridi deniyor.


Kıyı Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince; Uygulama imar planı ilk defa yapılacak alanlarda, köy yerleşik alanlarda ve iskan dışı alanlarda sahil şeridi, kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğinde olmak üzere belirlenir. Bu alanlar kapsamında daha önce mevzii imar planı onaylanmış alanların kalması durumunda, mevzii imar planının kısmen veya tamamen yapılaşma bulunmayan imar adalarında da sahil şeridi en az 100 metre olarak belirleniyor.


Sahil Şeridinde Yapılaşma Şartları:

Madde 18- Bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesine göre belirlenen sahil şeritlerinde uygulama imar planı olmaksızın hiçbir yapı ve tesis yapılamaz.


Bu Yönetmeliğin 17. maddesinde sayılan nedenlerle,...