05 / 05 / 2024

sahillerde erezyon

sahillerde erezyon

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Özgür Kırca yaptığı açıklamada, denizlerde mevsimsel değişimler ve sıcaklık artışı sonucu buzulların erimesiyle seviye artışı olduğunu söyledi.

İstanbul'da plaj ücretleri cep yakıyor! İstanbul'da plaj ücreti ne kadar kaç TL?

Tatil sezonun açılmasıyla birlikte plaj ücretleri de gündemde yer almaya başladı. Bu kapsamda sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da sahillerde hareketlilik başladı. Peki İstanbul'da plaj ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Sahillerde konut satışı yüzde 200 arttı!

Pandemi nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşların ilk tercihi sahillerden ev almak oldu. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Yavuz Donat bugünkü köşe yazısında sahillerdeki gayrimenkul fiyatlarını kaleme aldı.

Sahillerde ucuz site avı!

Deniz kenarında müstakil ya da sitede bir ev sahibi olmak isteyenler daha ucuz diye denize sıfır olmayan, merkeze uzak sitelerden ev alıyor.

Turizm amaçlı 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, turizme katkı sağlamak için Türkiye'ye sınır olan sahillerde sağlıkla ilgili denetimleri hızlandırmak için gemi ve yatlara hizmet vermek amacıyla 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak.

Bursa Belediyesi sahilleri yeniliyor!

Uludağ’dan göllere, şelalelerden tarihi ve kültürel mirasa kadar Bursa’nın sahip olduğu zenginliği en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, şehrin deniz turizminden de hak ettiği payı alabilmesi hedefiyle sahillerde de hummalı bir çalışma başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden sahil dönüşümü!

Bursa Büvükşohir Belediyesi, uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onayın ve verilen yetkinin ardından hızlı bir şekilde inşaat faaliyetlerine başlayacaklarını açıkladı...

Bursa'da sahil düzenleme çalışmaları başladı!

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Bursa'nın sahip olduğu zenginlikleri bir bir açığa çıkartan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi...

Bursa'nın sahillerinde düzenleme çalışmaları başladı!

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Bursa ’nın sahip olduğu zenginlikleri bir bir açığa çıkartan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi.

Kuşadası ve Didim sahilleri yabancı turistlere kaldı!

Kuşadası ve Didim'de, yerli tatilcilerin çekilmesiyle sahillerde sadece yabancı turistlere rastlanılıyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığında düşüş yaşandığı ve termometrelerin 29-30 dereceyi gösterdiği Kuşadası’nda ise yazdan kalma günler yaşanıyor.

Ege sahilleri turistlere kaldı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Aydın'da okulların açılmasının ardından sahiller turistlere hizmet vermeye başladı.Kuşadası ve Didim'de, yerli tatilcilerin çekilmesiyle sahillerde sadece yabancı turistlere rastlanılıyor.

Orman ve sahilde yapılacak tesisler Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sorumluluğunda!

Torba yasaya göre orman, şehir ormanı, milli park, tabiat parkı gibi alanlar ile kıyı ve sahillerde orman koruma ve yangınla mücadele için yapılacak yapı ve tesisler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sorumluluğunda olacak. İşte o madde...

ALTİD Alanya'da sahilleri temizledi!

Şiddetli yağış sonrasında deniz kıyılarında oluşan kirliliği Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) temizlik ekibi ortadan kaldırdı. ALTİD Başkanı Burhan Sili, sahillerde düzenleme ve temizlik çalışmalarını 12 ay boyunca sürdürdüklerini belirtti...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sahillerde güvenliği arttırıyor!

Sahillerde yaşanan yoğunluğu göz önüne alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtemel boğulma olaylarına karşı Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik sularındaki cankurtaran botu sayısını 5’ten 9’a çıkardı.

sahillerde erezyon Haberi

sahillerde erezyon

Deniz seviyelerinin yılda ortalama 1,5 milimetre ile 1 santimetre arasında yükseldiğine işaret eden Kırca, "İklim değişikleri denizleri de etkiliyor, seviyelerde buzulların erimesine bağlı genel yükseliş var. Bu artışlara bağlı fırtınalar sertleşecek, dalga yüksekliklerinin artması sonucu dalgaların kıyı üzerindeki etkileri fazlalaşacak" diye konuştu. Kırca, sahildeki kıyı erozyonlarının önemsenmesi gerektiğini, bu konudaki eksikliklerin giderilmesi için bilimsel çalışmaların sürdüğünü anlattı. 


Yanlış yapılaşma artıyor 


Kıyı erozyonlarının birçok nedeni bulunduğunu vurgulayan Kırca, şunları kaydetti: "Kıyıdaki kum deniz tarafından taşınıyor, sahilde oyulmalar ve kıyı çizgisinde gerilemeler yaşanıyor. Sadece Türkiyede değil, denize kıyısı bulunan tüm ülkelerde bu tür sorunlar yaşanıyor. Kıyı yapılarındaki eksiklikler veya hatalar, küresel iklim değişikliği, dalgaların sertleşmesi, nehirlerin ve derelerin kıyıya taşıdığı kum kaynaklarının baraj inşaatları ve kentleşme nedeniyle azalması, hepsi birer kıyı erozyonu etkisi....