10 / 05 / 2024

Şahinbey Belediyesi ödülleri

Şahinbey Belediyesi ödülleri

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

Şahinbey Belediyesi ilçedeki 9 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ederken Şahinbey'i de çarpık yapılaşmadan yaşanılabilir modern kent görünümüne kavuşturuyor. 

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'nin kazananları belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 16. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Değerlendirme ve inceleme için toplanan Seçici Kurul, 21 başvuruyu ödüle değer buldu.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümde öncü belediye!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgelerde yürütülen projelerle ilgili incelemelerde bulundu. Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşümde öncü belediye olduğunu söyledi.

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik için bu yıl 16. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular başladı.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Şahinbey Belediyesi'nden 130 bin ton asfalt!

Şahinbey Belediyesi bir yıl boyunca yeni mahalleler de dâhil 130.131.75 ton asfalt 166.268 m2 kilit taşı çalışması yaptı.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

İkinci Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'Bilge Mimar' Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla 2'ncisini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı.

Şahinbey'in dönüşümü Türkiye'ye örnek!

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye’ye örnek gösterilen Kentsel Dönüşüm çalışmaları, şehrin görüntüsünü güzelleştirmekle kalmıyor, insanların yaşamlarına da dokunuyor.

Şahinbey Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı yapıldı!

Şahinbey Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 1'inci oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı, meclis 6 Kasım 2015 Cuma günü saat 16.00'da yeniden toplanacak.

Ergün Turan: Şahinbey Belediyesi TOKİ gibi çalışan bir belediye!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını ve sosyal konutları inceleyerek, Yeşilvadi Parkı'nı gezdi.

Kale'ye Altın Örümcek Web Ödülleri’nden üç ödül geldi!

Kale, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Altın Örümcek Web Ödülleri’nde, her kullanıcının kendi banyosunu tasarlayabildiği ‘Kale360.com’ ve ‘Kale.com.tr’ web sitesi ile üç ödül birden kazandı.

Ergün Turan: Şahinbey Belediyesi TOKİ gibi çalışıyor!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını ve sosyal konutları inceleyerek, Yeşilvadi Parkı’nı gezdi. Ergün, Şahinbey Belediyesi’nin TOKİ gibi çalışan bir belediye olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediyesi ödülleri Haberi

Şahinbey Belediyesi ödülleri

İlk olarak 2006 yılında aldığı Özendirme Ödülü'nden sonra, 2012 yılında Restorasyon sokak Sağlıklaştırma, Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Çalışmalarından dolayı Tarihi Kentler Birliği 'ııin en büyük ödülü olan Metin Sözen Koruma Büyük ödülüne layık görülen Şahinbey Belediyesi, 2013 yılında ise İslam Bilim ve Teknik Tarih Müzesi Restorasyonu, Şey'h Fettullah evi ve Düveroğlu Kültür Merkezi Restorasyonları çalışmaları sonrasında Süreklilik Ödülü verilmişti. Tarihi kentler Birliği'nden ilk ödülünü 2006 yılında alan Şahinbey' belediyesi, 2012, 2013 yıllarında aldığı ödüllerin ardından 2014 yılında da Mecidiye Hanı Projesindeki çerçevesinde Gaziantep Kültür Yolunu destekleyen ve kent merkezindeki geleneksel kent dokusunun ayağa kaldırılmasına yönelik devam eden canlandırma çalışmalarının parçası olarak Süreklik Ödülüne layık görüldü. Tarihi dokuya verdiği önemden dolayı Şahinbey Belediyesi Mecidiye Hanı Projesi ile bir kez...