18 / 05 / 2024

sakarya 2014 ihracatı

sakarya 2014 ihracatı

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hiidaverdi Ağım "yapişlet-devret" modeliyle ihale edilen Karasu Limanı'nın Samsun ve Mersin'den sonra Türkiye'nin üçüncü, Karadeniz'in de ikinci büyük limanı olacağını söyledi...

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 19,34 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İMSAD, Ekim 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, inşaat malzemeleri ihracatı 19,34 milyar dolar ile 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sakarya Yeni Giriş Kapısı Projesi hayata geçiyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesinde kamuoyu ile paylaştıkları bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmaları başlattıklarını ilan etti.

Çimento ihracatı neden geriledi?

Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını olumsuz etkiledi. Türkiye, 2012’de 13 milyon ton, 2013 yılında 11 milyon, 2014’te ise 10 milyon ton çimento ve klinker ihracatı yaptı.

Türk yapı sektörü 2014'te 22.5 milyar dolar ihracat yaptı!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı sektörünün geçen yıl yaklaşık 22.5 milyar dolar ihracat yaptığını söyledi.

Sakarya Erenler’de dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi arasında 05.09.2014 tarihinde imzalanan protokol kapsamında bugün Sakarya Erenler’de saat 15.00’da “Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni” gerçekleşecek.

Mobilya ihracatı artıyor!

Son yıllarda tasarımla öne çıkan mobilya sektörü ihracatını arttırmayı başardı. Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektör ihracatı 2014 yıl sonu rakamlarına göre 2.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. " dedi.

Mobilya ihracatçılarının hedefi Afrika ve Uzakdoğu!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatçıları Afrika ve Uzakdoğu'yu hedef pazar belirledi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi...

İnşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor!

2014 yılında gerçekleşen 2 milyar dolarlık inşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor. Bu hareketlenme 2015 yılında da devam edecek.

Sakarya'da konut satışları son 3 yılın en iyi seviyesinde!

Sakarya'da 2014 yılında konut sektörü bir önceki yıla göre ivme Kazandı. 3.kat uygulamasının yasalaşmamasından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden sektör temsilcilerine rağmen TÜİK rakamları, yükselişi ortaya koydu.

İhracatçılara 31 milyar dolarlık destek!

Akra Barut Oteli' nde düzenlenen toplantıda konuşan TÜRK Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, bankanın 2014 yılında ihracatçılara verdiği desteğin 31 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Kamu binası yapımı durunca doğaltaş ihracatı azalacak!

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor..

Mobilya sektörü 2015’te yüzde 9 büyüme hedefliyor!

2013'te 2.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren mobilya sektörünün 2014 ihracat ihracatın 3 milyar doları aştı. Net rakam olmamakla birlikte 2015 sonunda sektörün 3.8 milyar dolar ihracat yapması bekleniyor.

Mobilya sektöründe ihracat 3 kattan fazla arttı!

Mobilya sektörü ihracatını son 10 yılda 3 kattan fazla artırarak yükselen değerini ortaya koydu. Sektör, 2014 yılında 2,9 milyar dolar ihracatla Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’ne damgasını vurdu.

sakarya 2014 ihracatı Haberi

sakarya 2014 ihracatı


Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 8'inci kenti Sakarya, Karasu Limanı inşaatı ve Arifiye-Karasu demiryolu hattının tamamlanmasıyla Doğu Marmara'nın cazibe merkezi haline gelecek. Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hiidaverdi Ağım. AA muhabirine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca "yapişlet-devret" modeliyle ihale edilen Karasu Limanı'nın Samsun ve Mersin'den sonra Türkiye'nin üçüncü, Karadeniz'in de ikinci büyük limanı olacağını söyledi. Limanın bölge ekonomisine katkısının büyük olacağını vurgulayan Ağun, "işsizlik problemini çözecek. Aynı zamanda bu limanın lojistik açıdan da bölgeye katkısı olacak" diye konuştu. Ağun, limanın planlanandan daha da biiyütülmesinin beklendiğine işaret ederek, bu yöndeki teknik çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Karasu Limanı'yla ilçeyi cazip hale getiren demiryolunun oluşu, bölgeye hareketlilik katıyor" diyen Ağun, "Hem  Emlak  hem de inşaat sektöründe bu tarz talepler oluyor. Yine ilçemizde organize sanayi...