04 / 05 / 2024

sakarya Çamdağı Barajı

sakarya Çamdağı Barajı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin kuzeyinde hayata geçirilecek dev projenin müjdesini verdi, Başkan Toçoğlu “63 milyonluk yatırımla Çamdağı Barajı projesini hayata geçiriyoruz" dedi

Sakarya'ya 1,5 milyar lira yatırımla yeni baraj projesi

Sakarya'da şehrin alternatif içme suyu kaynağı için 1,5 milyar liralık yatırımla baraj yapılacak.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Ballıkaya Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Sakarya'ya yılda 189,22 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek Ballıkaya Barajı inşaatında sona gelindiğini açıkladı. 

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın inşaatı tamamlanıyor.

Akçay Barajı'nda sona doğru!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı, yıl sonunda su tutmaya başlayacak.

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

SASKİ şube müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda hayata geçirilen projelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Dr. Rüstem Keleş, Akçay Barajı’nı yılsonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Akçay Barajı'nın yapımı devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla bölgesinde yapımı devam eden Akçay Barajı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensuplarına tanıtıldı.

Akçay Barajı'nın gövdesi 30 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu inşaatı çalışmalarını hız kesmeden devam eden Akçay Barajı’nı inceledi.

Akçay Barajı çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapımı devam eden Akçay Barajı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Akçay Barajı'nın gövde yüksekliği 25 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Akçay Barajı’nda gelinen son nokta ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Akçay Barajı'nın gövdesi 15 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla Pamukova Eskiyayla bölgesinde hayata geçirilen Akçay Barajı’nda çalışmalar zor hava şartlarına rağmen aralıksız sürüyor.

sakarya Çamdağı Barajı Haberi

sakarya Çamdağı Barajı


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından şehrin kuzeyinde inşa edilmesi planlanan Çamdağı Barajı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. SASKİ Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, AK Parti Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkal Etçioğlu ile SASKİ bürokratları katıldı.


Çalışmalar Sürüyor

Karasu ve Kocaali bölgelerine hizmet verecek proje kapsamında yürütülen çalışmalar ile ilgili sunum yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bölgedeki zemin etütlerini tamamladık. İnşallah kısa süre içerisinde de proje hazırlığına geçeceğiz. Çamdağı Barajı isale hatları ile yaklaşık 63 milyonluk bir yatırım olacak. Proje, yapım çalışmalarını başlattığımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Yatırımımızla şehrimizin kuzeyinin 100 yıllık içmesuyu geleceğini...