16 / 05 / 2024

Sakarya Erenler dönüşümde esnaf şartlı tahliye istiyor

Sakarya Erenler dönüşümde esnaf şartlı tahliye istiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesi her ne kadar askıya alınsa da esnaf temkinli davranıyor. Görüşlerini aldığımız sanayi esnafı, öne sürdükleri şartlarla haklarını istiyor.

Sakarya Erenler dönüşüm projesinde son 67 konut satışta!

Sakarya'da Erenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Konutları'nda satış süreci devam ediyor. Proje dahilinde son 67 konut kaldı. 

Sakarya'daki dönüşümde sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezi ve 16 ilçe grup yolunda ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığı dönüşüm çalışmaları bir bir tamamlanıyor.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde örnek ilçe Ümraniye!

Çevre ve Şehircilik Bakan İdris Güllüce, NTV'de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye'de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü anlattı ve Ümraniye Belediyesi'nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları örnek gösterdi.

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı!

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı sağlanıyor. Kurulan Turuncu Masa sayesinde Ankara İl Müdürlüğüne yapılan yoğun başvurularda hem vatandaş bekletilmeyecek hem de sistemli çalışmalar yapılarak Kentsel Dönüşüm faaliyetleri hız kazanacak.

Ali Orkun Ercengiz: Kentsel dönüşümde halkın rızasının alınması şart!

Burdur'da kentsel dönüşümün projesinin uygulanacağı Tepe, Sinan ve Karasenir Mahallesi sakinleri Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret etti. Ercengiz Kentsel dönüşümde halkın rızasının alınması şart dedi...

Kat karşılığı ve kentsel dönüşümde KDV sorunu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz bugün yazdığı makalesinde kat karşılığı ve de kentsel dönüşümde KDV sorununu ele aldı. Ve işte o makale...

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti...

Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilmeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller hiçbir şekilde haciz edilemeyecek...

Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek.

Kentsel dönüşümde rant kaldırılacak!

Son olarak kentsel dönüşüm hakkında da vatandaşlara bilgi veren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümde rantı kaldıracağız, sizleri müteahhitlere muhtaç etmemek bizim temel anlayışımız, dedi.''

Kentsel dönüşümde KDV!

Konutta KDV oranları ile ilgili düzenlemelere göre kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde kaçtır? 5216 sayılı yasa kapsamında olmayan yerlerde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm buna dahil mi?

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

Sakarya Erenler dönüşümde esnaf şartlı tahliye istiyor Haberi

Sakarya Erenler dönüşümde esnaf şartlı tahliye istiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesi her ne kadar askıya alınsa da esnaf temkinli davranıyor. Görüşlerini aldığımız sanayi esnafı, öne sürdükleri şartlarla haklarını istiyor. 


411 Çenget (44-Çençel Havah El Aletleri) Sanayimizin buradan kalkması yerimiz ve bizim avımızdan iyi olur. Yalnız sanayinin bürodan kalkmadan Öncc yeni sanayi sitesi hazır Italc getirilecek. Dunun yanı sıra biz dükkanlarımı/ı kira ile ayık olarak alabileceğimi/ bir sistem tasarlanmalıdır. Belediyenin brzc oluşturduğu borcu kimsenin Ödeme imkanı yok. Yapılacak olan sanayinin daha modem vc daha düzenli olmalıdır. 

Aynı iş grupları bir sokakla toplannıalı buradaki gibi çarpık yerleşme olmamalıdır. Alt yapı stslcıni kötü oldukça eski bir alt yapımız, var Aşın yağışlanla su her yeri basıyor. 


Bu sanayinin kalkması vc yeril yerin yapılması en makul çözümdür. 

Murat Doluş...