14 / 05 / 2024

sakarya güveli yapı

sakarya güveli yapı

CHP Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya'da ortalama deprem aralığının 25-30 yıl olduğunu belirterek, "Depremden tek korunma yolu güvenli konut. 16 yılın sonunda güvenli konut sorunu hala çözülemedi, çözülmeli" dedi.

Gölebatmaz Yapı İnşaat Malzemeleri Metal Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gölebatmaz Yapı İnşaat Malzemeleri Metal Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 875 bin TL sermaye bedeli ile Veli Gölebatmaz tarafından kuruldu.

Depremin zararlarını azaltmanın tek yolu güvenli yapılar!

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde konuşan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, “Depremlerde insanların uğrayacağı maddi ve manevi zararları azaltmanın tek yolu güvenli yapılar yapmaktır” dedi.

Güba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Osman Bahri Güveli, Şakir Bahadır ve Aziz Güveli ortaklığıyla 1 milyon sermaye ile 10 Haziran'da Kağıthane'de kuruldu.

Kira artışı hangi orana göre yapılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi ile kira bedelinde belli oranlarda artış da yapılıyor. Kanunen kira bedeline yapılacak zammın enflasyonu aşmaması gerekiyor. Peki, kira artışı hangi orana göre yapılır?

Aykurt Nuhoğlu: Kentsel dönüşüm deprem haritasına göre yapılmıyor!

Aykurt Nuhoğlu: "Deprem haritası diye bir şey var ve bu haritaya göre en riskli yer Fikirtepe değil. Riskli yerlerde milyonlarca kişi yaşıyor ve buralara dokunulmuyor. Kentsel dönüşüm deprem haritasına göre değil, rant haritasına göre yapılıyor." dedi.

Gürallar Yapı Lapis Han Ofisleri nerede?

Tamamı kullanıma hazır durumda olan Lapis Han Ofisleri bodrum katı ile birlikte 12 kattan oluşuyor. Projede sınırlı sayıda satılık ofisler bulunuyor. Peki Gürallar Yapı Lapis Han Ofisleri nerede?

Bakan Eroğlu’ndan Yukarısakarya Gökpınar Barajı müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, Eskişehir’de inşa edilecek Yukarısakarya Gökpınar Barajı projesinin kamulaştırmalarının yapılabilmesi için gerekli oluru aynı gün imzaladığı bildirildi.

Gül Yapı Gül Park Yaşam Konutları!

Gül Yapı Gül Park Yaşam Konutları toplamda 564 daireden meydana geliyor. 1+1'den 3+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alan projenin satış süreci devam ediyor.

Güven Yapım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Yapım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdulcelil Ünsal, Bekir Ünsal tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 17 Aralık'ta Arnavutköy, Boğazköy İstiklal Mahallesi'nde kuruldu.

Günerhan Yapı İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Günerhan Yapı İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, Tolga Günerhan, Ebru Bahar Taşkıran tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 8 Aralık'ta Paşa Korusu Sitesi, A Blok'ta kuruldu.

İnşaat patronlarına göre yapı denetim kurumları denetlenmiyor!

HER geçen gün artan inşaat kazaları denetim mekanizmasının ne kadar güvenilir olduğu sorusunu akla getirdi. İnşaat patronlarına göre yapı denetim kurumları denetlenmiyor, ‘denetlermiş gibi’ yapıyor.

Gül Yapı ve Gül Proje, Abu Dabi Fuarı'na katılıyor!

Doğayla uyumlu, kaliteli ve konforlu yaşam alanları inşa eden Gül Yapı ve Gül Proje, Kale Kent, Gül Park Yaşam ve Eyüp Palas projeleriyle 6. Abu Dabi Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda yerini aldı.

Gül Yapı ve Gül Proje, Abu Dabi Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılıyor!

Gül Yapı ve Gül Proje, Kale Kent, Gül Park Yaşam ve Eyüp Palas projelerini Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentinde düzenlenen 6. Abu Dabi Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda tanıtacak.

sakarya güveli yapı Haberi

sakarya güveli yapı

SİYASİ İRADE 

"Kent merkezinde, depremde yıkılacağını bildiğimiz, yüzlerce orta hasarlı yapı ve deprem atlatmış, yorgun, çak katlı bina, hala el değmemiş şekilde duruyor" diyen Milletvekili özkoç 'Binlerce insanımız bu evlerde yaşıyor. Yasa, yönetmelik çıkarmakla sorun çözülmez, çözülmüyor. Bir an an önce siyasi irade ortaya konulmalı'' ifadelerine yer verdi. 


YOLU YARILADIK 

17 Ağustos depreminde Sakaryaa'da 3 bin 891, depremin etkisinin görüldüğü diğer illerle birlikte bakıldığında 17 hin 180 insanın yaşamını yitirdiğinin altını çizen Özkoç. "Tam 16 yıl Önce. On binlerce ev, işyeri yıkıldı, hasar gördü. Deprem araştırmalarına göre. Sakarya'nın bulunduğu bölgede 750-1000 kilometre kalınlığındaki kesit, jöle kıvamında ve kentin deprem aralığı ortalama 25-30 yıl. İyimser tahminle, yeni bir deprem için yolu yarılamış görünüyoruz. Peki yeni bir felaketten korunmanın yolu ne? Tek yolu var;...