02 / 07 / 2024

sakarya kandırada cami satışı

sakarya kandırada cami satışı

Kandıra ilçesinde dededen kalan arazilerin eşit bölüştürülmediği iddiasıyla açılan miras davası kapsamında mahkeme, içinde caminin de bulunduğu arsanın satılmasına karar verdi. Mahkeme arsa ve cami için toplam 42 bin lira rayiç bedel koydu...

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Sakarya Tramvayı'nın ihalesi ertelendi!

Sakarya’da Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında inşa edilecek tramvay hattının yapım ihalesi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi…

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Sakarya yabancıya konut satışında 5. sırada!

TÜİK 2017 yılı Ocak ayı Konut Satış İstatistikleri açıklandı. Verilere göre, Sakarya, yabancı konut satışında 5'inci sırada yer aldı.

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Sakarya Pamukova'daki camii inşaatında mezarlar bulundu!

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde cami inşaatının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait mezarlar ortaya çıktı.

TOKİ Sakarya Kocaali 448 konut ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sakarya’nın Kocaali ilçesine toplamda 448 konut, 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 cami ve 1 ticaret merkezi inşa edecek. Konutların ihalesi dün yapıldı.

TOKİ Sakarya Kocaali 448 konut ihalesi bugün!

TOKİ Sakarya ili, Kocaali ilçesi, Caferiye Mahallesi 448 adet konut (8 kapıcı dairesi), 24 derslikli İ.Ö.O., T-300 cami, ticaret ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün yapılacak.

Sakarya Atatürk Stadı yerine AVM ve rezidans yapılamaz!

Sakarya Yeni Haber Gazetesi köşe yazarı Sezai Matur bugün köşesinde " Atatürk Stadı'nın yerine cami yapılsın " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

TOKİ Sakarya Kocaali Caferiye'de 448 konut yaptıracak!

TOKİ Sakarya, Kocaali Caferiye Mahallesi'nde 448 adet konut , 24 derslikli İ.Ö.O. , T-300 Cami, ticaret ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 24 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

Sakarya Yaşam Endeksi sonuçlarında 2. sırada yer aldı!

TUİK’in İllerde Yaşam Endeksi sonuçlarını değerlendiren Başkan Toçoğlu, hayata geçirilen projelerin Sakarya’nın farkını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Kahramanmaraş'ta cami inşaatında göçük!

Kahramanmaraş'ta inşaatı süren cami kubbesine beton harç döküldüğü sırada meydana gelen çökmede 6 işçi yaralandı. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri tarafından 6 işçi kurtarıldı.

sakarya kandırada cami satışı Haberi

sakarya kandırada cami satışı


Kandıra ilçesinde dededen kalan arazilerin eşit bölüştürülmediği iddiasıyla açılan miras davası kapsamında mahkeme, içinde caminin de bulunduğu arsanın satılmasına karar verdi.


Balcı Köyü Sıdık Mahallesi`nde Hasan Zengin tarafından bağışlanan fakat tapusu devredilmeyen arsaya 1988 yılında köylülerce cami yapıldı.


2009 yılında Hasan Zengin`in kızı Fatma Özpınar ile Zengin`in yeğeni Nazif Zengin dedelerinden kalan arazilerin eşit bölüştürülmesi için Kandıra Sulh Hukuk Mahkemesi`nde dava açtı.


Açılan dava kapsamında mahkeme, aralarında içinde caminin de bulunrduğu 310 metrekarelik arsanın 9 bin 500 lira, caminin de 32 bin 920 lira bedelle satılmasına karar verdi. 


Bunun üzerine arsayı bağışlayan Hasan Zengin`in oğlu Mehmet ve yeğeni Nazmi Zengin de kararı temyizi için başvuruda bulundu.


Köy muhtarı Şükrü Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davaya konu olan caminin 1988 yılında köy halkı tarafından ortaklaşa...