05 / 05 / 2024

Sakarya kano projeleri

Sakarya kano projeleri

Kürek ve Kano Federasyonları, Sakarya Nehri' nden inşaat işleri için kum alınmasıyla oluşan Mollaköy göletlerinde yapılacak uluslararası kano ve de kürek parkuruyla olimpiyatlarda şampiyonluklar hedefliyor...

Sakarya'nın raylı sistem projeleri masaya yatırıldı!

Bursa’da raylı sistem ve tramvay projelerini inceleyen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la görüşen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Hayata geçirmeyi hedeflediğimiz hafif raylı sistemler ile tramvay Bursa ziyaretimizin en önemli gündem maddesiydi.” dedi.

Sakarya Maltepe Park ve Adakule açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Maltepe Park ve Adakule gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. 

Sakarya Millet Bahçesi için 4 farklı proje!

Sakarya Millet Bahçesi için hazırlanan 4 farklı projenin sunumun ardından açıklamalar yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “70 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edeceğimiz Millet Bahçesi için hazırlanan projeleri değerlendireceğiz." dedi.

Sakarya Arifiye Park'ın temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Arifiye Park projesinin temeli atıldı.

Sakarya'ya dev ulaşım yatırımları!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kente ulaşım alanında kazandırılacak dev projeleri açıklayacak.

Sakarya Yenikent'e yeni yaşam alanı geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni yılın ilk projeleri ve kamuoyuna daha önce açıklanan bazı yatırımlarla ilgili devam eden süreçlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sakarya Adnan Menderes Caddesi yenilendi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezi ve 16 ilçe grup yolunda ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Sakarya Kocaali'ye 60 milyonluk altyapı yatırımı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kocaali ilçemizin altyapı geleceğini garanti altına almak için planladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz." dedi

Sakarya Adnan Menderes Caddesi yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığı cadde yenileme projeleri kapsamında Adnan Menderes Caddesi’nde dönüşüm devam ediyor. Arterin Bosna Caddesi Kavşağı ile Eski Terminal Kavşağı arasında kalan bölümü asfaltlanıyor.

Sakarya Ferizli ve Söğütlü'nün altyapısı yenilenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Ferizli ve Söğütlü’de hayata geçirilecek yeni içmesuyu ve kanalizasyon hattı projeleri için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Sakarya Erenler cazibe merkezi olacak!

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Sakarya’nın ilkleri olan dev vizyon projeleri ile insan odaklı belediyecilik anlayışını vatandaşlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Sakarya Erenler Yaşam Merkezi'nde son durum!

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya’nın ilkleri olan dev vizyon projeleri ile insan odaklı belediyecilik anlayışını vatandaşlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Sakarya’ya 101 milyonluk yatırım müjdesi!

Yeni projeleri şehre kazandırmaya devam edeceklerini açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’ya 101 milyonluk yatırımın müjdesini verdi. Toçoğlu, “Milletimizden aldığımız güç ile seherle birlikte çalışmalarımızı başlattık" dedi

Sakarya kano projeleri Haberi

Sakarya kano projeleri

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kum ocaklarının bulunduğu bölgedeki Mollaköy göletlerinin fizibilite çalışmalarıyla uluslararası müsabakalara evsahipliği yapabilecek merkeze dönüştürülebileceğini bildirdi. 


İşseven, projenin yapılacağı göletlerdeki su seviyesinin düşmesinin söz konusu olmayacağını belirterek, bölgenin kenarından geçen Sakarya Nehri'nin "birleşik kaplar usulüyle" göletleri alttan destekleyerek su seviyesini dengede tutacağını anlattı.


Göletle ilgili çalışmalar sonucunda ortaya 3 kilometrelik bir göl çıktığını belirten İşseven, "Şu an göletin içerisinde kum adacıkları var, buraların temizlendiği şekliyle bir proje geliştirdik. Bu projede yaklaşık 8 parkur olacak. Bu parkurlar 2 bin metre Uluslararası Kürek Federasyonları Birliği (FISA) standartlarında yapılacak. Bu alan içerisinde yarış pistinin bitiş ve başlangıcın uç kısımlarında ısınma ve soğuma alanları da olacak ve bununla birlikte son 250 metrede yarışlarının izlenmesi için tribünde yapılacak"...