16 / 05 / 2024

Sakarya Köprüsü bakım

Sakarya Köprüsü bakım

Güneşler Mahallesi'nde Sakarya Nehri üzerinde bulunan tarihi köprü, 17 Ağustos depreminin ardından daha fazla zarar görmemesi için hemen yanına yeni bir köprü yapılmasının ardından kaderine terk edildi.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...

Sakarya Adatepe Köprüsü hizmete açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Karasu’da yapımı tamamlanan Adatepe Köprüsü’nün hizmete açıldığını belirtti.

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Sakarya Adatepe Köprüsü ne zaman açılacak?

Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yapımı devam eden, Adatepe köprüsünü gezerek, incelemelerde bulundu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde klip çekildi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, pop müzik yorumcusu Edis'in yeni klibinde mekan olarak kullanıldı."Benim Ol" ve "Olmamış mı" isimli singlelarını 2015'te yayımlayan genç yorumcu, sözleri ve müziği kendisine ait yeni şarkısı "Dudak"ın klibini izleyiciyle buluşturdu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir mühendislik harikası!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Temurci, yarın açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan yeni Aksu Köprüsü yapım çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Sarıdere’ye yaya köprüsü yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından İzmit Sarıdere Yaya Geçiş Köprüsü yapımı için ihale yapıldı. Köprünün 120 günde tamamlanması planlanıyor...

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

İzmir Göztepe Köprüsü yenileniyor!

Uzun yıllardır bakımı yapılmayan köprü için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bölgede tramvay hattı yapımı için düzenleme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekibi Göztepe Yaya Köprüsü'nü de bakıma aldı.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü'nün onarımı 2 yıl sürecek!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan tarihi Birecik Köprüsü 2 yıl sürebilecek bakıma alındı. Birecik'te 1955 yılında yapılan Birecik Köpriisli'nde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Sakarya Köprüsü bakım Haberi

Sakarya Köprüsü bakım


Adapazarı'nın simgesi haline gelen ve yapıldığı yıllarda önünde hatıra fotoğrafları çektirilen tarihi Sakarya Köprüsü bakımsızlıktan dökülüyor. Güneşler Mahallesi'nde Sakarya Nehri üzerinde bulunan tarihi köprü, 17 Ağustos depreminin ardından daha fazla zarar görmemesi için hemen yanına yeni bir köprü yapılmasının ardından kaderine terk edildi. Yeni köprünün kullanılmasıyla Sakarya Köprüsü'nün çevresi tel örgüyle çevrildi ve geçen süre içinde hiç bakım yapılmadı. 


Bakımsızlık nedeniyle esneme yerlerinde 15 santimi bulan açılmalar meydana gelen köprünün beton bağlantı yerleri de dökülmüş. Köprüye balam yapılmasını isteyen Adapazarı sakinleri, "Köprünün Ata'mızm döneminden kalan tarihî özeliği var. Köprünün çevresinin düzenlenmesi, köprünün tam olarak ortaya çıkarılması gerekir" diyerek yardım...