29 / 04 / 2024

Adapazarı sakinleri Sakarya Köprüsü'ne bakım yapılmasını istiyor!

Adapazarı sakinleri Sakarya Köprüsü'ne bakım yapılmasını istiyor!

Güneşler Mahallesi'nde Sakarya Nehri üzerinde bulunan tarihi köprü, 17 Ağustos depreminin ardından daha fazla zarar görmemesi için hemen yanına yeni bir köprü yapılmasının ardından kaderine terk edildi.




Adapazarı'nın simgesi haline gelen ve yapıldığı yıllarda önünde hatıra fotoğrafları çektirilen tarihi Sakarya Köprüsü bakımsızlıktan dökülüyor. Güneşler Mahallesi'nde Sakarya Nehri üzerinde bulunan tarihi köprü, 17 Ağustos depreminin ardından daha fazla zarar görmemesi için hemen yanına yeni bir köprü yapılmasının ardından kaderine terk edildi. Yeni köprünün kullanılmasıyla Sakarya Köprüsü'nün çevresi tel örgüyle çevrildi ve geçen süre içinde hiç bakım yapılmadı. 


Bakımsızlık nedeniyle esneme yerlerinde 15 santimi bulan açılmalar meydana gelen köprünün beton bağlantı yerleri de dökülmüş. Köprüye balam yapılmasını isteyen Adapazarı sakinleri, "Köprünün Ata'mızm döneminden kalan tarihî özeliği var. Köprünün çevresinin düzenlenmesi, köprünün tam olarak ortaya çıkarılması gerekir" diyerek yardım istedi


Taraf


Geri Dön