07 / 05 / 2024

Sakarya Köprüsü

Sakarya Köprüsü

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.

Adapazarı sakinleri Sakarya Köprüsü'ne bakım yapılmasını istiyor!

Güneşler Mahallesi'nde Sakarya Nehri üzerinde bulunan tarihi köprü, 17 Ağustos depreminin ardından daha fazla zarar görmemesi için hemen yanına yeni bir köprü yapılmasının ardından kaderine terk edildi.

Sakarya Adatepe Köprüsü hizmete açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Karasu’da yapımı tamamlanan Adatepe Köprüsü’nün hizmete açıldığını belirtti.

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.

Sakarya Hendek'e yeni araç köprüsü!

Hendek Uludere ikinci etap Rekreasyon çalışması kapsamında, yol genişletme çalışması ve araç köprüsü yapılıyor.

Sakarya'daki Justinianus Köprüsü'nün sırrı çözülemedi!

Sakarya'nın Serdivan ilçesi Beşköprü mevkiinde bulunan 'Justinianus Köprüsü', Bizans İmparatorluğu döneminin Anadolu'daki en görkemli eserlerinden biri.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Sakarya Adatepe Köprüsü ne zaman açılacak?

Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yapımı devam eden, Adatepe köprüsünü gezerek, incelemelerde bulundu.

Hendek Ortaköy Köprüsü inşaatında son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Zeki Toçoğlu, köprünün inşaatındaki son durumu anlattı.

Sakarya Geyve’deki Doğantepe Köprüsü’nde son durum ne?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve’de inşası devam eden Doğantepe Köprüsü’nü yerinde inceledi. Başkan Toçoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Geyve Doğantepe Köprüsü ihalesi bugün!

Ulaşım güvenliğini sağlamaya dönük çalışmalar kapsamında yeni bir projede daha ihale hazırlıklarının tamamlandığını aktaran Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Geyve Doğantepe Köprüsü için bugün ihaleye çıkıyoruz." dedi

Sakarya Bedilkazancı Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı!

Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Bedilkazancı Köprüsü yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Mudurnu Çayı üzerine yeni bir köprü daha inşa ediyoruz...

Justinianus Köprüsü'ne çevre düzenlemesi yapılacak!

Sakarya'da mimarî yapısının sırrı henüz çözülemeyen ve altından akan nehre ne olduğu sorusu halen cevaplanamayan Justinianus Köprüsü, Marmara Depremi'nde hasar görmesine rağmen bugüne kadar onarılamadı.

Justinianus Köprüsü restorasyonla turizme kazandırılacak!

Sakarya’da mimarî yapısının sırrı henüz çözülemeyen ve altından akan nehre ne olduğu sorusu halen cevaplanamayan Justinianus Köprüsü, Marmara Depremi’nde hasar görmesine rağmen bugüne kadar onarılamadı.

Sakarya'da yapımı devam eden Çardak Köprüsü'nde inceleme yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Belediyesi Başkanı Cevat Keser ile yapımı tüm hızıyla devam eden Çardak Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Sakarya Köprüsü Haberi

Sakarya Köprüsü

Sakarya Köprüsü Adatepe Mahallesi başta olmak üzere Konacık, Hürriyet ve Gölköprü mahallelerinin Karasu-Adapazarı karayoluna bağlantısını sağlayan Adatep-Tepetarla arasındaki köprüyü yenilemek için 2016 yılında ihale açılmış, kazanan firma 1 Mayıs’ta eski köprüyü yıkmak istemişti. Ancak öğrenci servisçilerinin itirazları dikkate alınarak yıkım 20 Haziran 2016’ya ertelenmiş daha sonra yıkım gerçekleştirilmişti. Eski köprünün yıkımı ile nehrin batısından doğu yakasına geçmek durumunda olan araçlar ise Konacık, Hürriyet, Manavpınarı grup yolunu kullanmaya başlamıştı.


Bitmedi

Yıkım sonrasında başlayan yeni köprü inşaatı, ihale şartnamesindeki üç ay şartına rağmen gecikmesi, öğrenci servisleri başta olmak üzere, çocukları merkezdeki okullara ve çevre okullara giden velileri isyan ettirmişti. Servis araçlarının her gün 65 km. fazla yol yaptığını ve öğrencilerinin yol yorgunu haline geldiğini belirten veliler, “Köprü bir an önce bitsin, yoksa çocuklarımız...