16 / 05 / 2024

sakarya milli parklar

sakarya milli parklar

Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içerisinde yer alan 14 bin 604 hektar büyüklüğündeki saha, Bakanlar Kurulu kararı ile “Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı” ilan edildi.

Milli Emlak, 3 ildeki 9 adet arsa ve araziyi satıyor! 

Milli Emlak, Mardin, Ordu ve Sakarya illerinde yer alan 9 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki 3 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Milli Emlak'tan 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Rize ve Afyonkarahisar'da bulunan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arsa ve araziler KDV'den muaf...

KDV'den muaf arsa ve arazi arayanlara Milli Emlak'tan büyük müjde! Fiyatlar 39 bin 500 TL'den başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Ankara ve Antalya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanları..

Sadece 20 gün yaşıyor! Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL! 

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre endemik bir bitki türü olan ters laleyi koparanlara 244 bin 315 TL lira ceza uygulanacak. 

Milli Emlak o ilde 3 adet arsa satılıyor! 8 taksit fırsatı ve 163 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Sakarya Milli Emlak, Sakarya ili, Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde yer alan 3 adet arsayı 8 taksitle satıyor. Peki Sakarya'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan o ilde 9 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı! 8 taksitle ödeme imkanı!

Artvin ili Ardanuç Milli Emlak Şefliği, Artvin ili, Ardanuç ilçesi, Sakarya, Akarsu, Güleş ve Tütünlü Köyü'nde yer alan 5 adet araziyi 9 bin Türk Lirası'ndan başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

Milli Emlak'tan büyük fırsat! O ilde 255 bin 805 liraya lojman ve arsa satıyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya'da kargir lojman ve arsa satıyor. Gayrimenkullerin satış ihalesi 30 Haziran 2022 tarihinde  gerçekleştirilecek. 

Sapanca'da 10.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Sakarya Milli Emlak, Sakarya ili, Sapanca ilçesinde yer alan 5 gayrimenkulü 10 milyon 864 bin 952 TL'ye satıyor...

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Balıkesir Sakarya İlkokulu yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Sakarya İlkokulu’nun depreme karşı yenilenmesi amacıyla yıkımı yapıldı.

Sakarya'da hasarlı 17 okulu belediyeler yıkılacak!

Sakarya'da depremde hasar gören 17 okul için yıkım karar verildi. Yıkım için hazırlanan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporunu tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de belediyelere yazı gönderdi.

Sakarya'da yıkım kararı verilen okullara ilgili açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'da yıkım kararı verilen okullara ilgili ''Karar 22 Ocak'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi. 24 Ocak'ta öğle saatlerinde boşaltma işlemi başlıyor, deprem akşam saatlerinde oluyor'' dedi.

sakarya milli parklar Haberi

sakarya milli parklar

Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın talebi ile Kurtuluş Savaşımızın en önemli olaylarından birisi olan Sakarya Meydan Muharebesi’ne ait izlerin korunması, gelecek nesillere intikalinin sağlanması ve halkımızın tarih bilincinin yükseltilmesi maksadıyla 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı olarak ilan edilmek istenildiği belirtildi. Söz konusu alanın Milli Park ilan edilmesi için konunun Bakanlar Kuruluna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sunulması talep edildi.


Talebe ilişkin değerlendirme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. 14 bin 604 hektar büyüklüğündeki alanın Milli Park olarak tescil edilmesi için konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başbakanlığa, 19.11.2014 tarihli ve 11587 sayılı yazı ile iletildi. 08.02.2015 tarihli ve 29261 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Bakanlar Kurulunun 2014/7152 sayılı kararı ile alan “Sakarya Meydan...