30 / 04 / 2024

Sakarya Sulama Kanalı Projesi açılış

Sakarya Sulama Kanalı Projesi açılış

Sakarya Nehri’nin doğusunda kalan köylere tarımsal su desteğinin sağlanması için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi’nde son 100 metreye gelindi. Kanal ay sonu su vermeye başlayacak.

Engin Altay'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya bugünkü köşesinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Canan Sakarya'nın o yazısı...

Ali İhsan Yavuz: Kanal İstanbul'un yapımı hızlandırıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Kanal İstanbul Projesi'nin tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yapımının hızlandırıldığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul paylaşımı! 

Çiftçilerle hasat dağıtımına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne gönderme yaparak "Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor"

Karasu yeni yatırımlarla Kanal İstanbul ile yarışıyor!

Sakarya'nın Karasu ilçesi yeni yatırımlarla adeta Kanal İstanbul projesi ile yarışıyor. Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle yaklaşık 5 milyar TL yatırım alan ilçe, iş dünyasının radarına girdi. İlçe yeni yatırımlarla savunma sanayinin başkenti olacak...

Siz hiç Kanal İstanbul'dan vazgeçtiğimizi duydunuz mu?

Sakarya 70. İl Danışma Toplantısı'nda konuşma yapan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Dikkatli olmak adına bir takım kararlar alıyoruz. Siz hiç Kanal İstanbul projesinden vazgeçtiğimizi duydunuz mu? O zaman Türkiye iyi yoldadır" dedi...

Karasu, Kanal İstanbul projesiyle yarışıyor!

Sahip olduğu stratejik konumu, hızla gelişen sanayisi ve doğal güzelliği ile dikkat çeken yatırım bölgelerinden olan Sakarya’nın Karasu ilçesi, yeni yatırımlarla Kanal İstanbul projesiyle yarışıyor...

Erzincan'da yeni imar planları geliştirilecek!

Erzincan İl Genel Meclisi 2017 yılı ilk toplantıları tamamlandı. Meclis Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında 5 oturumda gerçekleyen toplantılarda köy ve ilçelerde yapılması planlanan altyapı, içme suyu, asfalt, imar planı ve sulama kanalı yapımı gibi çalışmalar ile ilgili kararlar alındı.

Kanal İstanbul'un isim hakkını FETÖ'cü Gökhan Aygen almış!

Kanal İstanbul Projesi’nin isim hakkının Sakarya’da FETÖ’den tutuklanan Gökhan Aygen’in ortağı olduğu firma tarafından projenin açıkladığı gün Türk Patent Enstitüsü’nden tescil ettirildiği ortaya çıktı.

TOKİ Bingöl Konutları'na DSİ Şube Müdürlüğü engeli!

TOKİ’nin Bingöl'deki emekliye yapacağı konut için arsa bulundu ancak DSİ çevresinden sulama kanalı geçtiğinden projeye uygun görüş bildirmedi.

Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Atatürk Baraj Gölü'ndeki suyun 221 kilometrelik kanal sayesinde ulaştırılmasıyla Mardin adeta nehre kavuşacak. Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın kalan 25 bin 321 metrelik kısmı da tamamlandı.

Batman Çamlıtepe'de DDY rayları ve sulama kanalı ulaşımı zorlaştırıyor!

Çamlıtepe mahallesi, DDY rayları ile DSİ sulama kanalları arasına sıkışan tek semt. Ulaşımın kolaylaştırılmasını isteyen semt sakinleri; “Etrafımızda raylar ile sulama kanalı var. Kanal ile raylara geçit istiyoruz” dediler.

Batman'da DSİ sulama kanalı üzerindeki köprü genişletiliyor!

DSİ sulama kanalı üzerindeki köprü genişletiliyor. Belediye’nin ihaleye verdiği köprünün genişletme çalışmalarına start verilmesi semt sakinlerini sevindirdi.

Antalya Finike kapalı kanal sulama tesisi yüzde 50 tamamlandı!

Finike'de yapımına başladığı kapalı kanal sulama tesisiyle bölge halkının yüzünü güldürdü 7 Haziran seçimleri öncesinde Finike'yi ziyareti sırasında bölge halkının sulama tesisi talebini geri çevirmemiş ve yapma sözünü vermişti.

Sakarya Sulama Kanalı Projesi açılış Haberi

Sakarya Sulama Kanalı Projesi açılış

Sakarya Nehri’nin doğusunda kalan köylere tarımsal su desteğinin sağlanması için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi’nde son 100 metreye gelindiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “İnşallah bu ay sonunda kanalımızdan tarım arazilerine su vermeye başlayacağız” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri doğusunda yer alan tarım arazileri için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi’nden yararlanacak mahallelerin muhtarları ile Sakarya Park’ta bir araya geldi. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, muhtarlara sulama kanalı ile ilgili bilgi verdi. Seçim döneminde sözü verilen bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Toçoğlu, çalışmanın hayırlı olmasını diledi.



11 mahalle faydalanacak

Yaklaşık 11 mahallenin bu projeden yararlanacağını da ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı...