29 / 04 / 2024

Antalya Finike kapalı kanal sulama tesisi yüzde 50 tamamlandı!

Antalya Finike kapalı kanal sulama tesisi yüzde 50 tamamlandı!

Finike'de yapımına başladığı kapalı kanal sulama tesisiyle bölge halkının yüzünü güldürdü 7 Haziran seçimleri öncesinde Finike'yi ziyareti sırasında bölge halkının sulama tesisi talebini geri çevirmemiş ve yapma sözünü vermişti.



Başkan Türel'in talimatı üzerine ASAT Genel Müdürlüğü, Arif, Yalnız, Gökbük, Gökçeyaka mahallelerinin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak kapalı kanal sulama tesisi ile ilgili çalışmalara başladı. 

 

5 MİLYONLUK SULAMA TESİSİ 

1981 yılında yapılmış olan ve kullanılamaz hale gelen eski açık kanal sulama tesisinin yerine 5 milyon değerinde modern kapalı kanal sulama tesisi yapıyor. 7 Eylül 2015 tarihinde ihalesi yapılan projeye 2 Ekim 2015 tarihinde ilk kazma vuruldu. Finike'de tarımsal üretimde büyük öneme sahip Arif, Yalnız, Gökbük, Gökçeyaka mahallelerinin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak tesis inşaatının yüzde 50'si tamamlandı. Gelir kaynakları seracılık, açık sebzecilik ve bahçecilikten olan bölge halkı için kapalı kanal sulama tesisi büyük önem taşıyor. Tarla başlarına koyulacak su alım vanaları ile çiftçiler, ister damlama sulama, ister yağmurlama sulama yapılabilecek. Yaklaşık 600 çiftçi tarım arazilerini sulayabilecek. Tesis tamamlandığında tarımsal üretimde ve bölge halkının gelirinde ciddi artış sağlanacak. 



Sabah Egeli


Geri Dön