29 / 04 / 2024

Antalya'da yatırımın yüzde 50'si Kepez'e yapıldı!

Antalya'da yatırımın yüzde 50'si Kepez'e yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, göreve geldiği günden bu yana kente yapılan yatırımların yaklaşık yüzde 50’sini Kepez ilçesine yaptıklarını söyledi




Her fırsatta halkın ayağına giderek sorun ve çözümleri yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın bu kez de Yeşiltepe ve Zafer mahallelerini ziyaret etti. Bürokratlarla birlikte ilk olarak Yeşiltepe Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıllık hizmet ve yatırımlarını vatandaşlarla paylaştı. Hizmette 4’üncü yılın sonuna yaklaştığını belirten Akaydın, Başta ASAT olmak üzere belediye bünyesinde görev yapan birimlerinden övgü ile söz etti. ASAT’ın 4 yıla yakın süreçte 300 milyon liraya yakın para harcadığını ifade eden Başkan Akaydın, “ Bu rakam neredeyse Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıllık bütçesine eşit. ASAT Türkiye’nin en iyi yönetilen sular idaresi kurumudur” dedi.



YATIRIMLARIN ASLAN PAYI KEPEZ’E


Göreve geldiği günden bu yana kente büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Yapılan yatırımların yaklaşık yüzde 50’sini Kepez ilçesine yaptık. Başta sosyal hizmetler, kültür, istihdam ve altyapı anlamında Kepez yatırıma ihtiyacı olan ilçemiz” dedi. Cadde düzenlemelerinden ulaşıma kadar birçok alanda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Başkan Akaydın, “Yeni ulaşım sistemi beklenenden daha kısa sürede rayına oturdu. Antalya artık bütünleşik bir şehir oldu. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar sorumluluğumuz artıyor. Olası eksikleri iyi niyetle ve anlayışla çözeceğiz” diye konuştu. 


KATI ATIK ÖNEMLİ BİR PROJE


Daha sonra Zafer Mahallesi Kapalı Pazar alanında mahalle sakinleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın burada da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan ve bir soru üzerine katık atık projesinin önemini anlatan Akaydın, “Proje hayata geçtiği taktirde Belediyemiz dünyada çöpünden para kazanan ilk belediye olacak. Şu an projeyle ilgili hukuksal bir süreç yaşıyoruz. Antalya için çok önemli bir proje. Bunu dalga geçme meselesi olarak kullananları cahillikle suçluyorum” ifadesini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön