02 / 05 / 2024

Sakarya tren

Sakarya tren

Basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda Toçoğlu, Kampüse yeni otobüs ve şehir merkezine katlı otopark müjdesi verirken, stat yerine çok katlı yapı inşa edilmesine karşı olduğunu söyledi.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

İstanbul'a hızlı tren müjdesi!

Çinli bir şirket, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine inşa edilecek, Sakarya’ya kadar uzanacak “hızlı tren” standardındaki hat için Ankara’yla görüşmeye başladı. 

Kocaeli hızlı tren projesi mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar İstanbul'u, Sakarya'yı ve Kocaeli'ni ilgilendiren hızlı tren projesini gündeme taşıdı..

Bölgesel tren seferleri gelecek ay başlıyor!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Gebze-Sakarya Arifiye arasındaki bölümde denetime çıkan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 2011 yılından bu yana yapılmayan banliyö tren seferlerine önümüzdeki Aralık ayı sonunda başlatılacağını söyledi.

Sakarya'da çöken hızlı tren garı sorumluları kimler?

Sakarya’da 5 kişinin yaralandığı Yüksek Hızlı Tren garı inşaatındaki göçükle ilgili TCDD’de görevli inşaat mühendisleri ile inşaatın müteahhidi, taşeron firma yetkilisi, şantiye şefi ve iş sağlığı uzmanı hakkında dava açıldı.

Sakarya'daki YHT istasyonu inşaatında göçük meydana geldi!

Sakarya'nın Arifiye İlçesi’nde yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nun ikinci katında beton dökülürken çökme meydana geldi. Enkaz altından yaralı olarak çıkartılan 6 işçi hastaneye kaldırıldı.

Sakarya Arifiye YHT istasyonu kısmen çöktü!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) kapsamında inşa edilen Sakarya Arifiye YHT istasyon binasında çökme olduğu bildirildi. YHT Sakarya Arifiye inşaatı enkazı altında kalan 5 işçi çevredeki hastanelere kaldırıldı...

Mahmut Kösemusul: Yüksek Hızlı Tren projesi Karasu'da turizmi canlandıracak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Karasu Limanı ve Yüksek Hızlı Tren konularında açıklamalarda bulundu. Yüksek Hızlı Tren projesi Karasu'da ticarete ve turizme katkı sağlayacak....

Erol İnal: Milli tren, Sakarya'da üretilecek!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ. Genel Müdürü Erol İnal, Milli Tren Projesi ile vagon ve demiryolu üretiminde Sakarya'nın marka olabileceğini belirterek, "Bu sektör, Türkiye'de yeni yeni ayağa kalkan, şekillenen bir sektör ve çok hızlı yol alıyor" dedi...

Gayrimenkul satışlarında hızlı tren güzergahları etkili oldu!

Konut yatırımcısının ikinci ev tercihinde hızlı tren güzergâhı öne çıktı. Şubat 2014 verilerine göre Tekirdağ’da 2 bin 17, Edirne’de 394, Bilecik’te 242, Kocaeli’nde 2 bin 27 ve Sakarya’da 1248 konut satıldı.

Geyve Sakarya Nehri üzerindeki köprüde raylar döşeniyor!

Sakarya’nın Geyve ilçesinde bulunan Bağlarbaşı köyü Şarlak mevkiinde bulunan eski tren köprüsünün yanında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) köprü inşaatında son işlem olan ray döşeme çalışmalarında sona yaklaşıldığı öğrenildi...

Süleyman Karaman hızlı tren inşaatında incelemelerde bulundu!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) hattı inşaatında incelemelerde bulunmak üzere test treniyle Bilecik'e geldi. Karaman daha sonra Sakarya-İstanbul arasındaki çalışmaları inceleyecek...

Sakarya tren Haberi

Sakarya tren

Ayrıca Adapazarı - İstanbul Treninin Gara gelmesi gerektiğini belirtirken, bu devirde orta hasarlı gibi bir sorununun olmaması gerektiğini dile getirdi. Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’ya ayrı bir ilgisinin olduğunu da sözlerine ekledi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz’ın da hazır bulunduğu toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Toçoğlu, 2014 yılında hayata geçirilen hizmetler ve yeni yılda şehre kazandırılması planlanan yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce’nin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Toçoğlu, ilk olarak gazeteciler ile birlikte Sosyal Gelişim Merkezi’ni gezdi.


Ulaşımda yeni hamleler

Kampüs ulaşımına iki açıdan bakmak lazım. Üniversiteye...