23 / 07 / 2024

salihli osb ile işsizlik azalacak

salihli osb ile işsizlik azalacak

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Organize Sanayi Bölgesi 2. etap kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kentte yeni iş alanlarının kazandırılacağını söyledi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Tatvan'a yeni OSB geliyor!

Tatvan Belediyesi ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, kurulması planlanan OSB için Diyarbakır OSB'yi inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ, OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Salihli OSB 2. Etap'ta 24 firmaya yer tahsisi!

Manisa Salihli Belediye Meclisi 2019 yılının ilk meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda Manisa OSB 2. Etap'ta 24 firmaya yer tahsisi yapıldığı açıklandı.

Ankara Şereflikoçhisar OSB için değerlendirme toplantısı yapıldı!

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, OSB faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar konuşuldu. 

Manisa Salihli OSB'de fabrika inşaatları yükseliyor!

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Aralık-2018 itibari ile en yüksek istihdam sayısına ulaşıldığı kaydedildi. 1. Etap’ta inşaatı devam eden firmalar tamamlanıyor.

Eskişehir OSB ile TCDD'nin demiryolu protokolü TBMM'de!

Eskişehir OSB ile TCDD arasında imzalanan demiryolu yapım protokolünün ve diğer bazı projelerin durumuna ilişkin soru önergesi hazırlandı...

OSB'lere arsa tahsisi kapsamı genişletildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar ile birlikte OSB'lere arsa tahsisi kapsamı genişletildi. 

Salihli Belediyesi'nden 3.6 milyon TL'ye satılık 1 arazi, 8 arsa!

Salihli Belediyesi, 4 mahallesinde yer alan 1 arazi ve 8 arsayı ihale ile satıyor. İhale 25 Ekim'de gerçekleşecek..

Çorum OSB için yatırım daveti!

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. Vali Kılıç, Çorum OSB’nin sahip olduğu alan itibariyle büyük yatırımlara açık olduğunu söyledi.

OSBÜK Ankara'da imar toplantısı gerçekleştirildi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) yönelik imar barışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

500 milyar dolarlık rezerv OSB ile dünyaya açılacak!

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

OSB'lerde bedelsiz arazi tahsis edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “OSB’lerdeki arazilerin bedelsiz tahsisi ile ilgili bir çalışmamız var. Sanayicilerimiz yatırımlarına devam etsin, arsa konusunda sıkıntı çekmesin” diye açıklama yaptı. 

salihli osb ile işsizlik azalacak Haberi

salihli osb ile işsizlik azalacak

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Organize Sanayi Bölgesi 2. etap kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kentte yeni iş alanlarının kazandırılacağını söyledi. Kayda, "OSB ile birlikte Salihli'de işsizlik bitecek" dedi. İlçeye gelen yatırımcıların kuracağı tesislerle istihdamın önünün açılacağını belirten Kayda, işsizlik önlenmesi için önemli bir adım atıldığı görüşünü savundu. 135 hektarlık 2. etap OSB'de toplam 99 sanayi parselinin planlandığını belirten Kayda, "Bilim Sanayi veTeknoloZeki Kayda ji Bakanlığı imar planını onaylandı. Kamulaştırma çalışmaları tamamlanınca 2. Etap OSB'de arsa tahsislerine başlanacak" diye konuştu. Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Erdoğan Bektaş tarafından Salihli Belediyesi'ne verilen kamulaştırma yetkisinin bir fırsat olduğunu dile getiren Kayda, Burada güvence Belediye Başkanı Zeki Kayda'dır" dedi.


Yeni...