29 / 04 / 2024

OSBÜK Ankara'da imar toplantısı gerçekleştirildi!

OSBÜK Ankara'da imar toplantısı gerçekleştirildi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) yönelik imar barışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 



Bir süredir kamuoyunda konuşulan ve yeni düzenlemelerin yapıldığı imar barışı, Türkiye’nin üretim üsleri Organize Sanayi Bölgeleri tarafından da yakından takibe alındı. 

OSBÜK, OSB’leri çok yakından ilgilendiren imar barışı ile ilgili TOBB Konferans Salonu’nda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile Türkiye’nin dört bir yanından OSB başkanları, bölge müdürleri ve imar yetkililerinin katıldığı toplantıda, imar barışının getirdiği tüm yeniliklerle ilgili bilgiler verildi, istişareler yapıldı. 

Toplantıda 31 Ekim’in imar barışından yararlanmak için son tarih olduğu belirtildi. Gürgen, OSB’leri imar barışından yararlanmaya davet etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise, imar barışı konusunda OSBÜK ile yoğun görüşmeler yaptıklarını, bu bilgi alışverişinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. 

İmar barışı ile ilgili açıklamalar yapan Gürgen, imar barışını aykırı ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınarak belgelendirilmesi olarak açıkladı. OSB’leri mutlaka bu barıştan yararlanmaya davet eden Gürgen, 31 Ekim’in son tarih olduğunu, bu uygulamanın tüm taraflar için fırsat olduğunu söyledi. 


Geri Dön