16 / 05 / 2024

Şamahı Cuma bakü

Şamahı Cuma bakü

Azerbaycan'ın en eski camisi Şamahı Cuma Camisi, yapılan restorasyon ve genişletme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

BİM'de yarın seçili ürünlerde indirim yapılacak! BİM market 8 Mart 2024 cuma aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!

BİM 8 Mart 2024 cuma aktüel ürünler kataloğun internet sayfası üzerinden paylaştı. Buan göre yarın BİM'de birçok seçili üründe indirim yapılacak. Temizlik ürünlerinden, kişisel bakıma, cep telefonundan, televizyona kadar fırsat ürünleri raflardaki yerini aldı.

Altın fiyatları uçtu! Altın almak isteyenler hemen bu rakamlara bakın! 17 Kasım 2023 Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının belli olması ile beraber yükselişe geçti. Dolar aşağı yönlü hareket ederken, altın fiyatları resmen uçtu. Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar? 17 Kasım 2023 Cuma altın fiyatları.

Altında rüzgar tersine döndü! Fiyatlar bir anda fırladı! Hemen bakın! 15 Eylül Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak konusu. Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altında rüzgar tersine döndü, fiyatlar bir anda yükseldi. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 15 Eylül Cuma altın fiyatları kaç lira? Güncel canlı altın fiyatları.

BİM’de şajlı süpürge 400 TL’ye, oto bakım ürünler, 32,50 TL’ye, araç içi telefon tutacağı 60 TL’ye düştü!

9 Haziran’dan itibaren aktüel ürünler kataloğunu paylaşan BİM, birçok üründe indirime gitti. Bu hafta, süpürge 400 TL’ye, oto bakım ürünler, 32,50 TL’ye, araç içi telefon tutacağı 60 TL’ye düşecek. İşte BİM fiyat listesi 9 Haziran Cuma...

Akaryakıt alacaklar indirim yolda! İşte 5 Mayıs Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları! Hemen bakın!

Benzine indirim mi geldi? Motorine yeni zam mı yoksa indirim mi geldi? İşte 5 Mayıs Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt alacaklar hemen bakın! İşte 28 Nisan Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin kaç TL oldu? Motorine zam mı geldi? LPG litre fiyatı ne kadar oldu? İşte 28 Nisan Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt alacaklar hemen bakın! İşte 14 Nisan Cuma güncel motorin, benzin ve LPG fiyatları!

Benzin kaç TL oldu? Motorine zam mı geldi? İşte 14 Nisan Cuma güncel motorin, benzin ve LPG fiyatları!

''Gümüşte büyük sürprizler olacak'' diyen İslam Memiş açıkladı! Tarih belli, rakam belli! Gümüşü olanlar acil bakın

Gümüş fiyatkları 20 Ocak Cuma günü gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını araştırırken, ''Gümüşte büyük sürprizler olacak'' diyen İslam Memiş açıkladı! Tarih belli, rakam belli! Gümüşü olanlar pür dikkat bakın...

Hurda fiyatları bugün ne kadar? Bakır ve demir hurdada zam var mı? 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Güncel hurda fiyatlarının ne kadar olduğu arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri oldu. Cuma günü bakır hurda fiyatlarına 1,50 kuruş zam meydana geldi. Peki, bugün hurdaya zam geldi mi? Hurda fiyatları ne kaç lira? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? İşte 16 Ekim 2022 hurda fiyat lis

Dolar bir uçtu pir uçtu! Yastık altında 1 dolar bile saklayanlar çabuk bakın ! 14 Ekim Cuma dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra bir uçtu bir uçtu. Dün 18,58 TL seviyesinde işlem gören dolar/TL kuru resmen uçtu. Yastık altında 1 dolar bilek saklayanlar acil bakın! 14 Ekim Cuma dolar kuru son dakika....

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kötü haber! Elinde altın olanlar acil bakın! 8 Ekim 2022 altın fiyatları

Bu hafta içinde hızla yükselen altın fiyatları haftanın son işlem günü olan cuma günü düşmeye başladı. Ons fiyatı dün 1713 dolardan işlem görürken bugün kötü haber geldi, ons altın 1695 dolar oldu. Elinde altın olanlar acil bakın, işte 8 Ekim 2022 son dakika güncel altın fiyatları.

Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Demir ve bakır hurdaya zam geldi mi? İşte hurda fiyat listesi 21 Ağustos 2022

Dolar kurunda yaşanan hareketli seyir hurda fiyatlarına da yansıyor. Dolardaki yükselişle beraber geçtiğimiz Cuma günü hurda fiyatlarına büyük zam gelmişti. Peki hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Demir ve bakır hurdaya zam geldi mi? İşte güncel hurda fiyat listesi 21 Ağustos 2022...

BİM Cuma kataloğunda neler var? İşte 19 Ağustos 2022 BİM aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi! Hemen bakın...

BİM Market'in 19 Ağustos Cuma aktüel ürünler kataloğu açıklandı. Peki, bu hafta BİM markete hangi aktüel ürünler geliyor, fiyatları ne kadar olacak? İşte 19 Ağustos 2022 BİM aktüel kataloğu fiyat listesi...

Şamahı Cuma bakü Haberi

Şamahı Cuma bakü


Azerbaycan tarihi ve kültürel mirası içerisinde önemli yere sahip olan ve restorasyon çalışmaları nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan caminin açılışını, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptı.


Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Rusya Federasyonu Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti Müftüsü İsmayıl Berdiyev, Çeçenistan Müftüsü Soltan Mirzayev ve çok sayıda din adamının katıldığı törende, camiyi gezen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Aliyev'e Kuran-ı Kerim hediye edildi.


Şamahı Cuma Camii


Tarihi kaynaklarda Şamahı Cuma Camisi'nin 743 yılında inşa edildiği ve Hazar Devleti hükümdarlarının İslam dinini burada kabul ettikleri belirtiliyor.


Çeşitli dönemlerde deprem ve başka nedenlerle tahrip olan ve yeniden tamir edilen cami, 1918 yılında Ermeni çeteler tarafından yakıldı.


Sovyetler döneminde yıkılmayan fakat ibadete kapalı olan cami, 80'li yıllarda tekrar açıldı.

Sovyetlerin dağılmasının ardından merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in tamir ettirdiği camide,...