15 / 05 / 2024

Samatya

Samatya

1992 yılında Samatya Meydanı'nı ''İkinci Kumkapı'' haline getirmek için 17 milyarlık proje uygulanmaya başlanmış. 9 milyarını Büyükşehir Belediyesi'nin karşılayacağı proje tamamlandığında Samatya, Kumkapı'ya rakip olacakmış.

1950'lerde Samatya'da tekerlekli ev varmış: 1950 model Tiny house!

1950'li yıllarda İstanbul Samatya'da yer alan tekerlekli evin görseli yorum yağmuruna tutuldu. İşte Tarih Enstitüsü isimli sayfanın yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Samatya'ya deniz havuzu geliyor!

AKP Fatih Belediye Başkan Adayı Turan, Fatih'te özellikle gençlerin sportif alanlara ve faaliyetlere rahat ulaşması için projeler geliştirdiklerini söyledi. Turan, Samatya kıyısına deniz havuzları yapacaklarını açıkladı.

Fatih'te riskli iki bina boşaltıldı!

Fatih ilçesinin Samatya bölgesinde bulunan iki bina çökme riski nedeniyle boşaltıldı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.

Samatya Konakları fiyat listesi!

Dairelerin hemen teslim edildiği Samatya Konakları fiyat listesine göre 1+1'ler 500 bin TL'den başlıyor..

Samatya Konakları'nda 500 bin TL'ye 1+1! 

Doğan Yapı tarafından inşa edilen Samatya Konakları'nda satılık daire fiyatları 500 bin TL'den başlıyor. Projede daireler hemen teslim ediliyor..

Samatya Hastanesi taşınacak mı?

Samatya Hastanesi olarak da bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Beylikdüzü'ne taşınacağı yönündeki haberler Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı

İstanbul Samatya Yakup Ağa Hamamı 20 milyon dolara satılıyor!

1547 yılında Mimar Sinan tarafından İstanbul'da inşa edilen Samatya Kapıağası Yakup Ağa Hamamı'nın 20 milyon dolara satılması planlanıyor. Mülkiyeti üç iş adamına ait hamamın 1 dönümüne toplam 900 metrekare olacak şekilde iki bina yapılabiliyor.

Samatya Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Samatya Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Anonim Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün İbrahim Eren Temizişler tarafından kuruldu.

Samatya Devlet Hastanesi, Beylikdüzü'ne taşınıyor!

İstanbul’un önemli kamu hastanelerinden Taksim İlkyardım Hastanesi, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin taşınmasına yönelik tepkiler sürerken, Samatya Devlet Hastanesi’nin de Beylikdüzü’ne taşınacağı ortaya çıktı.

1992 yılında Samatya, ''İkinci Kumkapı'' haline getirilecekmiş!

1992 yılında Samatya Meydanı'nı ''İkinci Kumkapı'' haline getirmek için 17 milyarlık proje uygulanmaya başlanmış. 9 milyarını Büyükşehir Belediyesi'nin karşılayacağı proje tamamlandığında Samatya, Kumkapı'ya rakip olacakmış.

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı Samatya'ya taşındı!

27 yıldan bu yana Kumkapı'da faaliyet gösteren Balıkçılar Çarşısı tarihe karıştı. Avrasya Tüp Geçidi Projesi kapsamında yıkılan Balıkçılar Çarşısı Samatya'ya taşındı.

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı yıkıldı!

Kumkapı’da 27 yıldan bu yana faaliyet gösteren Balıkçılar Çarşısı dün yıkıldı. Avrasya Tüp Geçidi Projesi kapsamında yıkılan Balıkçılar Çarşısı Samatya’ya taşındı. ,

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı Avrasya Tüneli için yıkıldı!

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı yıkılarak Samatya'ya taşındı. 1988 yılından beri Kumkapı'da faaliyet gösteren balıkçılar çarşısı Avrasya Tüp Geçidi Projesi kapsamında önceki gün yıkıldı..

Samatya Haberi

Samatya



Samatya şenleniyor


İkinci bir Kumkapı


SAMATYA Meydanı ve çevresindeki 6 sokağı araç trafiğine kapatıp, ''İkinci Kumkapı'' haline getirmek için 17 milyarlık proje uygulamaya kondu. Projede, meydan düzenlenmesi yanında, 450 araçlık otopark, sur restorasyonu, balıkçı barınaklarının yapım işleri de bulunuyor. Harcamaların 9 milyarını Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini bildiren Fatih Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Reşat Akçay, ''Samatya'yı 1993'ün Temmuz ayına kadar bitireceğiz'' dedi. Gümüşyüzük, Akıncı, Altınoluk, Büyükkuleli, Kulluk ve Şarap sokaklarındaki altyapı yenileme çalışmasının tamamlanmasıyla projenin yüzde 60'ının biteceğini belirten Akçay, ''Sahilde balıkçılara 20 teknelik kapalı mekan hazırladık. 450 araçlık otoparkın inşaatı devam ediyor. Balık Pazarı ve etrafındaki binaların ön cepheleri genel görünüme...