29 / 04 / 2024

samsun afet hattı

samsun afet hattı

Samsun Canik'te dün gece etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına bazı su baskınlarına sebep oldu ve birçok evin zemin katı sular altında kalırken hayatlarını kaybedenler oldu. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

İzmir'deki afet konutlarının fay hattı üzerinde olup olmadığı TBMM'de!

İzmir depremi sonrasında depremzedeler için yapılacak konutların bulunduğu bölgeden bir fay hattının geçip geçmediğine dair yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı modernizasyonu tamamlandı!

Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı modernizasyonu tamamlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılmak üzere Samsun'a gitti.

Düzce-Bolu-Karabük-Samsun YHT projesi ne zaman açılacak?

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığı ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Moderizasyon Projesi için Amasya İli, Merkez İlçe, Büyükızılca Köyü sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

Samsun-Sivas demir yolu hattında seferler başladı!

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Samsun-Sivas demir yolu hattında ilk yük treni seferine başladı.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başladı!

Samsun'da OMÜ kampüsü içerisine tramvay seferleri başladı. SAMULAŞ Genel Müdürü Tamgacı konuyla ilgili olarak, "Ulaşım alanında kentimizde bir ilke daha imza attık" dedi.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başlıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kampüsü içerisindeki tramvay seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşü yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun 3'üncü Etap OMÜ Kampüsiçi Raylı Sistem Hattı'nın test sürüşüne katıldı.

Samsun'da emlak korsanına karşı mücadele başladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlak piyasasındaki dengesizliğin sebebinin 'korsan' emlakçılar olduğunu ifade ederek 'Korsan emlakçılara ve ayakçılara savaş açtık. Vatandaşlar bu kişileri ihbar hattımıza bildirsin' diye açıklama yaptı. 

samsun afet hattı Haberi

samsun afet hattı


Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kentte yaşanan selde ölü sayısının 9'a yükseldiğini, kayıp olan 9 yaşındaki Berka Bütüner'i arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, dün saat 23.00'da başlayıp bugün 06.00'ya kadar devam eden aşırı yağış neticesinde, Canik ilçe merkezi ve köylerinde taşkın ihbarları gelmesiyle birlikte, başkanlığında kriz merkezi oluşturularak İl Afet ve Acil Durum

Müdürlüğü Atakum yerleşkesinde çalışma başlatıldığını, öncelikle Canik ilçesindeki taşkına maruz bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildiğini belirtti.

Canik'e bağlı köylerden Gölalan, Adatepe, Murat, Gökçepınar, Düvecik, Başalan, Demirci ve Sarıbıyık köylerine ulaşılmaya çalışıldığını ancak bu köylerin Canik merkeziyle irtibatlarını sağlayan yollarda meydana gelen heyelan sebebiyle bu köylere ulaşmanın mümkün olmadığını vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

Bu köylere dağ yollarından ulaşmak için Asarcık ve Kavak ilçelerinden sağlık ve kurtarma ekipleri oluşturularak...