30 / 04 / 2024

samsun Anadolu Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapı

samsun Anadolu Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, "Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapılarla dolu. Şehrin nefes alabilmesi için bu yapılar ortadan kaldırılmalı" dedi.

Avrasya GYO, Samsun İlkadım Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan; Samsun ili Kıran Mahallesinde bulunan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile yapılan sözleşmenin 1 sene daha uzatılarak, aylık 500 bin TL + KDV kira bedeli belirlenmesine karar verildi.

Samsun Zeytinlik'teki kentsel dönüşüme halktan destek!

Samsun İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi sakinleri, 2020 yılında başlayacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bölgenin çok daha güzel hale geleceğini ifade etti...

Avrasya GYO, Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun İli Kıran Mahallesinde yer alan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile imzalanan kira sözleşmesini 1 yıl uzattı...

Avrasya GYO, Samsun Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş.nin kira sözleşmesini 1 yıl daha uzattı...

Konut fiyatları Anadolu sahillerinde yükselişte!

Türkiye genelinde konut fiyat artışlarında İstanbul yerinde kalırken, İzmir, Antalya, Samsun gibi Anadolu sahillerinde yükseliş kaydediliyor.

Samsun İnşaat Fuarı yarın kapılarını açacak!

Samsun İnşaat Fuarı yarın kapılarını açacak. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Alagöz:"Fuarda yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojileri konu başlıkları altında onlarca ürün ve hizmet sergilenecek, birçok yeniliğe de ev sahipliği yapacağız" dedi.

Samsun'da okul yerine cami yapılmasına onay çıkmadı!

Samsun'da 30 dönüm arazi üzerinde yer alan Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana cami yapılması kararına onay çıkmadı. Okul eski alanına taşınacak.

Samsun ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi açıldı!

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ADEKA İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle Vezirköprü’de yapımı tamamlanan “ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi” törenle açıldı.

Samsun Gülsan, İstanbul’un Sultanahmet’i gibi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin düzenlediği programda genç iş adamları ile bir araya geldi. Yılmaz toplantıda, "Samsun Gülsan, İstanbul’un Sultanahmet’i gibi olacak." dedi

Samsun Çakallı Han’da çevre düzenlemesi yapıldı!

SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Belediye ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi taşınmayacak!

SAMSUN’da bulunduğu alana 10 bin kişilik cami yapılması için başka bir yere taşınan 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi ile verilen imar değişikliği hem de okulun taşınması kararı iptal edildi.

Samsun Göl Çok Programlı Anadolu Lisesi inşaatında sona gelindi!

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde 2014 yılında yapımına başlanan Göl Çok Programlı Anadolu Lisesi inşaatında son aşamaya gelindiği ve çevre düzenlemelerine başlandığı bildirildi.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin iadesi talep edildi!

Samsun'da 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için yapılan nazım imar planı değişikliğinin ardından okul başka bir yere taşındı.

samsun Anadolu Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapı Haberi

samsun Anadolu Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanlarına ve kendi bürokratlarına yönelik yaptığı konuşmasında, "Kafamızı yukarı kaldırıp baktığımızda inanılmaz çirkinliklerle karşılaşıyoruz. 


Şehrimizi çirkinleştirmeye hiçbirimizin hakkı yok" diyerek kaçak yapılaşmalarla ilgili görevini yapmayan ilçe belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi bürokratları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

Yılmaz'ın kaçak yapılaşmalarla ilgili yaptığı bu açıklamaların ardından şehrin birçok noktasında çalışma yapıldı ve kaçak yapılar tek tek resimlendi. 


NE PROJELERİ VAR NE DE RUHSATLARI 


Başkan Yılmaz'ın kaçak yapılarla ilgili sözlerini hatırlattığımız TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, özellikle İlkadım ilçesinde büyük bir kaçak yapı sorunu olduğunun altını çizdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirten Sağlam, özellikle Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahallerinin kaçak yapılarla dolu olduğunu söyledi. 

Sağlam, "Bu mahallelerde acilen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanmalı. Buralarda gerçekten...