17 / 05 / 2024

Samsun Çakallı Han nerede

Samsun Çakallı Han nerede

SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Belediye ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Samsun'daki anaokulunda yıkılma tehlikesi!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan bir anaokulu binası yıkılma tehlikesine karşı boşaltıldı. Tek katlı Zübeyde Hanım Anaokulu'nun binasının duvarlarında, geniş çatlaklar meydana geldi.

Samsun Tekkeköy Hanımlar Konağı açılışa hazır!

Samsun Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılan Hanımlar Konağı'nın inşaatında sona gelindi. Konak önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Samsun'daki 508 yıllık Taşhan, turizme kazandırılıyor!

Samsun'da harabe halde bulunan 508 yıllık Taşhan için Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon çalışmasını başlattı. Taşhan'ın 2017'nin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

Samsun Tozmaz İnşaat açıldı!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde faaliyet gösteren Ali, Ruçhan ve Erdoğan Tozmaz kardeşlerin faaliyetlerini sürdürdüğü Tozmaz İnşaat San. Tic. Ltd. Şirketi, Sarıçalı mahallesinde yeni yerini Mehter Marşı ile hizmete açtı.

Samsun'daki taşhan restore ediliyor!

Samsun'un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 500 yıllık tarihi taşhanın restorasyon çalışmalarına başlandı. Yürütülen proje kapsamında taşhan, orijinal haline döndürülüyor.

Samsun Çakallı Han’da çevre düzenlemesi yapıldı!

SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Belediye ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı.

Samsun Vezirköprü'deki Taşhan'ın restorasyonu devam ediyor!

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, geçtiğimiz yıl yaşanan yangın nedeniyle hasar gören Taşhan'ın restorasyonun tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "2016 yılının Ekim ayında tamamlanacak" dedi

Samsun Canik Hanımlar Konağı'nın temeli atıldı!

Canik Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yapılan Hanımlar Konağı ve Halı Sahanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

THK Samsun İlkadım'da işhanı yaptıracak!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Samsun İlkadım'da bulunan arsaya yapılacak olan işhanı binasının uygulama projeleri ile ihale dosyasını hazırlama işini ihaleye sunuyor.

Samsun'daki 800 yıllık Çakallı Han restoran oldu!

Samsun'un Kavak ilçesinde Anadolu Selçuklu devleti hükümdarı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde yapılan ipek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'a ilgi, restorasyon görüp restoran olmasının ardından arttı.

Samsun'daki Taşhan çıkan yangında kullanılamaz hale geldi!

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Ortacami Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunan Taşhan'da yüzlerce yıllık geçmişe sahip tarih yok oldu. Restoran bölümünde başlayan yangın kısa sürede binayı sardı.

Samsun Çakallı Han nerede Haberi

Samsun Çakallı Han nerede

 SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. 


Samsun’da 1200'lü yıllarda Anadolu Selçuklu Devleti'nin hükümdarlarından 2'inci Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde İpek Yolu’nda ticaret yapanların konaklaması için inşa edilen Çakallı Han, Osmanlı Devleti döneminde de aktif olarak kullanıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere çıktığı Samsun’dan Havza’ya giderken de uğradığı belirtilen Çakallı Han, 2011 yılında gerçekleştirilen restorasyonun ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından restaurant olarak işletilmeye başlandı.


Bahçesinde yer alan kalıntılarla birlikte bin 541 metrekarelik bir alanda hizmet veren Çakallı Han’ın çevresi, alt yapı ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni bir görünüm kazandı. Çakallı Han’ı, son 1 yılda yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. 


Hanın çevresinde alt yapı ve peyzaj çalışmaları yürüten Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı...