09 / 05 / 2024

samsun cami yapılması

samsun cami yapılması

Samsun Atakum'da, çevresinde 7 cami bulunan lise arsasına 10 bin kişilik cami yapmak için imar planı değiştirildi. Lise başka bir yere taşındı. Ancak mahkeme, 'kamu yaran yok' diyerek plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu.

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılıp cami yapılması mecliste!

Sivas'ta bulunan Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine cami yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılması planlanan cami mecliste!

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisine yapılması planlanan cami meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama!

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş: "Galatasaray Adası'na cami yapılması gündemimizde olmadığı gibi bir çalışma içinde de değiliz" dedi.

Su Ada'ya cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Su Ada'ya cami yapılmasının gündemde olmadığını belirtti.

Samsun'da okul yerine cami yapılmasına onay çıkmadı!

Samsun'da 30 dönüm arazi üzerinde yer alan Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana cami yapılması kararına onay çıkmadı. Okul eski alanına taşınacak.

Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi mecliste!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi ile ilgili soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvana'a iletti...

Aksu Atatürk Mahallesi'ne okul ve cami yapılacak!

AKSU Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi'ne okul, cami, park ve pazar alanı yapılması için çalışma başlatıldı.

Balıkesir Hanay Camii için asansör yapılması istendi!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilginç mimarisi ile ilgi çeken 273 yıllık Hanay Cami için asansör yapılması istendi. Cami 1743 yılında Hacı Ali Ağa tarafından yaptırıldı.

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi taşınmayacak!

SAMSUN’da bulunduğu alana 10 bin kişilik cami yapılması için başka bir yere taşınan 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi ile verilen imar değişikliği hem de okulun taşınması kararı iptal edildi.

Merkez Bankası'nın Levent'teki arazisine cami mi yapılacak?

Merkez Bankası’nın, Levent’teki en değerli arazisine cami yapılmasını isteyen Beşiktaş Müftülüğü, plan değişikliği yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurdu.

Şanlıurfa'da yeni cezaevine 150 kişilik cami yapılacak!

anlıurfa’nın Hilvan İlçesi sınırları içinde yapımı devam eden Cezaevi’ne 150 kişilik cami yapılması için yer tespiti yapıldı. Cezaevi Müdürü ve yüklenici firma yetkilileri,Cezaevi İnşaatı ve yapılacak olan Cami yeri hakkında bilgi verdi.

samsun cami yapılması Haberi

samsun cami yapılması

48 yıllık okul!


Samsun Î1 Müftülüğü, Atakum ilçesinin sahil kesiminde 30 dönüm arazi üzerine kurulu 48 yıllık Samsun Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu yere 10 bin kişilik cami yapılması için Valiliğe başvurdu. 


Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen olumlu görüş üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi nazım imar planını değiştirdi ve arsayı 'dini tesis alanı' ilan etti. Arsa Milli Eğitim'den Diyanet'e devredildi. Türkiye'de sadece 6 tane bulunan tarım meslek lisesi de Gelemen Yatılı Bölge Ortaokulu binasma taşındı ve adı 'Gelemen Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi' olarak değiştirildi. 


Telafisi zor! 


Okul Aile Birliği, 30 Ağustos 2013'te imar plan değişikliğinin iptali için Samsun 1. îdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme talebi reddetti. Bunun üzerine Okul Aile Birliği ret kararının iptali talebiyle Samsun Bölge idare Mahkemesi'ne başvurdu. Samsun Bölge îdare Mahkemesi,...