18 / 05 / 2024

Samsun Esentepe Camii açılış

Samsun Esentepe Camii açılış

Samsun Havza'da yapılan Esentepe Camisi, ibadete açıldı. Esentepe Camisi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Usta da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Samsun İlkadım yeni hizmet binası külliye gibi olacak!

Temeli 10 Mayıs 2017'de atılan Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii projesi külliye şeklinde tasarlandı.

Samsun'da cami inşaatı çöktü! 3 ölü!

Samsun Atakum'da yapımı süren Yeni Mahalle Kevser Camii inşaatı çöktü. Olay esnasında, 6 işçi ıslak betonun altında kaldı. 3 işçi hayatını kaybetti.

Esentepe Yeni Camii görenleri şaşkına çeviriyor!

Ankara’nın Keçiören İlçesi’ndeki Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde yer alan ‘Esentepe Yeni Camii’, mimarisiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Samsun Karaburç Camii açıldı!

Samsun Karaburç Mahallesi’nde Aşçı ailesi tarafından yaptırılan 600 kişilik Karaburç Cami Vali İbrahim Şahin’in katıldığı törenle açıldı.

Samsun Esentepe Camii ibadete açıldı!

Samsun Havza'da yapılan Esentepe Camisi, ibadete açıldı. Esentepe Camisi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Usta da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TOKİ Samsun Tekkeköy'e 276 konut inşa edecek!

TOKİ Samsun İli, Tekkeköy İlçesi, kentsel dönüşüm ve gelişim projesi; 276 (+4 kapıcı dairesi) konut, 1 adet camii ve 2 dükkanlı ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 17 Ekim'de yapılacak.

Samsun Selahiye Cami açıldı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve kısa sürede yeniden restore edilen Selahiye Camii yeniden ibadete açıldı. Cuma namazı öncesinde yapılan Cami açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin da katıldı...

Samsun'daki 650 yıllık ahşap camii restore ediliyor!

Samsun'da turizmin geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar, varlıkları bugüne kadar bilinmeyen tarihi mirasları da ortaya çıkarıyor. Gizemli tarihi caminin, ayakta kalabilmiş olması insanı hayrete düşürüyor.

Samsun Numanpaşa Camii inşaatını kim tamamlayacak?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaklaşık iki yıl önce inşaatına başlanan ve Köprülü Fazıl Mustafa Paşa’nın büyük oğlu Numan Paşa’nın adının verildiği cami inşaatının tamamlanmasına Vezirköprü Belediyesi talip oldu.

Samsun İlkadım'da Hz. Ömer Camii'nin temeli atıldı!

Adalet Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Camii temel atma töreninde açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Büyükşehir Belediyemizle birlikte revizyon imar çalışması ile vatandaşlarımızın sorunlarını çözüp, yerinde dönüşümün önünü açacağız” dedi.

Samsun Seyyid Kutbiddin Camii ibadete açıldı!

Samsun'un 700 yıllık mazisine sahip olan Seyyid Kutbiddin Türbesi ve mezarlık sahasında yapılan restorasyon çalışmaların açılış merasimi düzenlendi. Açılışta Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Şahin konuşma yaptı.

Samsun Tarım Meslek Lisesi arazisine ne inşa edilecek?

Samsun Atakum'da Tarım Meslek Lisesi arazisi üzerine yapımı planlanan Protokol Camii hakkında İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Protokol Camii için planlanan söz konusu okul arazisinin imar planı yeniden görüşüldü.

Samsun Vefa Camii açıldı!

Çarşamba Belediyesi tarafından Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi içerisinde yaptırılan Vefa Camisi bugün cuma namazı ile ibadete açıldı...

Samsun Esentepe Camii açılış Haberi

Samsun Esentepe Camii açılış

Samsun Boyalı Mahallesi'nde mahalle sakinleri ve hayırseverlerin katkıları ile 2 yılda tamamlanan Esentepe Cami'nin ibadete açılışı sırasında tören düzenlendi. Açılışta Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, dua edildi.


Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak ibadethaneler ve eğitim kurumlarına her zaman yardım yapmaya çalıştıklarını söyledi.


Esentepe Camisi'ne de yapımında her türlü desteği verdiklerini dile getiren İkiz, "Camilerimiz toplumsal yaşamda bizim için önemli mekanlardır. Bu cami için hayırseverlerin de katkılarıyla 540 milyar lira harcandı. Bu da Türk milletinin söz konusu din, vatan ve bayrak olduğunda ne kadar hassas olduğunun bir göstergesidir." dedi.


Esentepe Camisi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Usta da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Konuşmaların ardından caminin kalan 45 bin liralık borcu için yardım toplandığı sırada, adını vermek istemeyen bir kadının...