28 / 04 / 2024

Samsun Tarım Meslek Lisesi arazisine ne inşa edilecek?

Samsun Tarım Meslek Lisesi arazisine ne inşa edilecek?

Samsun Atakum'da Tarım Meslek Lisesi arazisi üzerine yapımı planlanan Protokol Camii hakkında İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Protokol Camii için planlanan söz konusu okul arazisinin imar planı yeniden görüşüldü.



Samsun Atakum'da Tarım Meslek Lisesi arazisi üzerine yapımı planlanan Protokol Camii hakkında İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dün gerçekleştirilen komisyon görüşmelerinde Protokol Camii için planlanan söz konusu okul arazisinin imar planı yeniden görüşüldü. 


Komisyon görüşmelerinde Protokol Camii için planlanan söz konusu okul arazisinin yeniden okul alanı olarak kalmasına oybirliği ile karar verildi. İlgili gündem maddesi cuma günü yapılacak olan meclis toplantısına havale edildi. 


YER ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR

İdare Mahkemesi'nin verdiği karar ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, "Mahkeme bu alanın dini tesis yapılmasını uygun bulmadı. Yargı süreci tamamlandı. Ancak Cami yeri arayışımız devam ediyor. İnşallah Samsunumuza büyük bir cami kazandıracağız" diye konuştu. 


MAHKEME'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İmar planı değişikliği hakkında söz alan CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek ise, Mahkeme'nin verdiği kararın doğruluğunu anlattı. Tüfek, "Atakum trafik yoğunluğu bakımından Karadeniz'de birinci, Türkiye'de altıncı sırada. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa Konya ve Atakum. Bu çok dikkat çeken bir durum. Onun için Atakum ile ilgili kararlar verilirken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü Atakum bu kentin geleceği konumunda. Belki ileride ticaret merkezleri de Atakum'a gelecektir. Günde 65 bin araç Atakum'dan geçiyor. Bu bir rekordur. Protokol Camii'ni Atakum'un yukarılarına taşıyalım teklifimimize rağmen bu konuda ısrar edildi. Çok şükür ki mahkeme aklı selim karar verdi. Mahkemeye bu kararından ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.»


Ekip


Geri Dön