08 / 05 / 2024

Samsun Gazi Müzesi

Samsun Gazi Müzesi

Samsun'un Mecidiye Caddesi'nde devam eden alışveriş merkezi inşaatı Gazi Müzesi'nin yan duvarlarında çatlaklar oluşmasına neden oldu. Müze, demir direklerle ayakta duruyor.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sona yaklaşıldı! 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde sona yaklaşıldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Samsun'da AVM inşaatı müzeyi çatlattı!

Samsun'un Mecidiye Caddesi'nde devam eden alışveriş merkezi inşaatı Gazi Müzesi'nin yan duvarlarında çatlaklar oluşmasına neden oldu. Müze, demir direklerle ayakta duruyor.

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ödül!

İnşaatında sona gelinen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye mal olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak hayata geçirdiği "Samsun Müzesi"nin proje tutarı 65 milyon TL.

Samsun Müzesi'nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.

Samsun Müzesi Projesi'nin inşaatı 2019'da bitecek!

Mustafa Yurt, Samsun Müzesi Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Medikal Cerrahi Aletler Müzesi'nin inşaatı hakkında bilgiler verdi.

Samsun Gazi Müzesi Haberi

Samsun Gazi Müzesi

Samsun İlkadım ilçesinde SGK'nın arazisini alışveriş merkezi yapmak için 25 milyon liraya satın alan firma kentte çalışmalarına devam ediyor. 

Gazi Müzesi ve işyerlerinin olduğu alanda bloğun altına otopark yapmak için giren firma, binaların güvenliğini de riske atıyor.

Hedef Halk Gazetesi'nden Recep Mol'un haberine göre, yaklaşık 15 metre derine giren firma, binaların yıkılmasını önlemek için beton fore kazıklar çaktı. 

Zemine fazla girilmesi nedeniyle tarihi Gazi Müzesi ve çevresindeki binalar tahrip edildi. Binaların yana doğru zarar görmesini engellemek için ise demir destekli bloklar yerleştirildi.