29 / 04 / 2024

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.




30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıl dönümü Samsun’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da katıldığı kutlama programında Vali Osman Kaymak, anıt şeref defterini imzaladı.


Resmi tebrik töreninin ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi’ni gezdirdi. Müze hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Burayı Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak için dizayn ettik. Birkaç eksikliklerimiz kaldı. Bunları önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı’na tamamlayıp yetiştireceğiz. Müzemiz,  milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden süreçle bütünleştirecek ve ziyaretçilere zamanda yolculuk yaptıracak.” diye konuştu


Konuyla ilgili açıklamalar yapan Başkan Yılmaz, “Panorama 1919 Müzemiz dijital ve diagromik olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor. Diagromik bölümde Türkiye’nin en büyük yağlı boya tablosu bulunuyor. Bu tablo, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dikmen sırtlarında Seymenler tarafından karşılanışını simgeliyor. O tablonun önündeki objeler de tamamlanmış durumda. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile eski Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerekli düzenlemeleri yapılan müzede üstü kapalı olan tek panoramik müze olarak Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olma özelliği taşıyor. Alınan projenin çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları belediyemizce, Panorama Müzesi’nin yapımı ve finansmanı ise Gençlik ve Spor Bakanlığımız Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından karşılandı. Proje tutarı ise 13 milyon TL’dir.” dedi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön