17 / 05 / 2024

Samsun hastane restorasyonu

Samsun hastane restorasyonu

Atıl duruma düşen 116 yıllık Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi restore edilecek. Binayı çevreleyen 3 hektarlık bahçenin ise Kent Park olarak hizmete açılacağı belirtildi.

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor! Tamamlandığında uluslararası standartlarda tedavi imkanları sunacak olan hastane, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakım birimleri ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak.

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 600 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak hastanenin inşaatının yeni başladığı öğrenildi.

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

Samsun Şehir Hastanesi'nin maliyeti 1.5 milyar TL oldu!

Samsun'a yapılacak olan 900 yataklı şehir hastanesinin ihalesi gerçekleştirildi. 2 yıl önce yaklaşık 809 milyon TL'ye yapılacak olan hastane şimdi 1,5 milyar TL'ye ihale edildi. Şehir hastanesinin ihalesinin gerçekleştirildiğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamıştı.

Samsun'daki tarihi Ambarhan'ın restorasyonu tam gaz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan tarihi Ambarhan'daki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Samsun'da hastane otoparkını yasa dışı işletenler yakalandı!

Samsun'da ücretsiz olan hastane otoparkını yasa dışı işletip vatandaşlardan ücret alan 7 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanıp gözaltına alındı.

Samsun'da özel hastane alanı maddesi kabul edildi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen 'özel hastane alanı' maddesi tartışmaya neden oldu. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Samsun'da 116 yıllık hastane restore edilecek!

Atıl duruma düşen 116 yıllık Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi restore edilecek. Binayı çevreleyen 3 hektarlık bahçenin ise Kent Park olarak hizmete açılacağı belirtildi.

Samsun'da 2 mahalle yerinde dönüşecek!

Samsun İlkadım'da Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm hızlanacak. Bölgede yerinde dönüşüm hayata geçirilecek.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastane ve Kökçüoğlu mahallerindeki kentsel dönüşümü anlattı. Dönüşüm çalışmaları hakkında halka bilgi veren Tok: "Kimsenin rızası olmadan evi yıkılmayacak." dedi.

Samsun Vezirköprü’deki hastane inşaatına haciz şoku!

Vezirköprü’de hastane inşaatına haciz şoku Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yapımı devam eden hastane inşaatına haciz geldiği bildirildi.

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Samsun Vezirköprü Kızılcaören mevkiinde inşaatına başlanan 150 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı durdu mu?. Yaklaşık 200 işçinin çalıştığı hastane inşaatında işçilerin sayısının 10 kişilere kadar düştüğü iddia edildi.

Samsun Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan 14'üncü yüzyıla ait tarihiKuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı. Çivisiz cami 160 bin lira bedelle restore edilecek.

Samsun hastane restorasyonu Haberi

Samsun hastane restorasyonu

Cumhuriyet'te yer alan habere göre;  2'nci Abdülhamit tarafından 1902 yılında yaptırılan ‘Canik Hamidiye Hastanesi’nin binası, sonraki süreçte  Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet verdi. 

Tarihi bina, 10 yıl önce çıkan yangında, hasar gördü. Atıl hale düşen binanın restore edilmesi, çevresindeki 3 hektarlık alanın parka dönüştürülmesi için proje hazırlandı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, projeyi anlattı.

Bakan Dr. Ahmet Demircan, “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastalıkları Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arkasına alana taşınmasının ardından, hastane arazisi ve buradaki tescilli bina ile ilgili proje tasarlandı. Söz konusu proje için Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzaladık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü projeyi onayladı. Belediyemize tahsisi gerçekleştiğinde söz konusu alan, park haline getirilecek. Tarihi bina korunacak”...