21 / 05 / 2024

Samsun havza tarihi konak

Samsun havza tarihi konak

Samsun'un Havza ilçesinin önemli tarihi yapılarından biri olan ve Atatürk'ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı tarihi konak aslına uygun şekilde yeniden restore edilecek.

TOKİ Samsun Havza'da 60 bin 800 TL peşinatla 2+1!

TOKİ Samsun Havza 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Havza'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Havza'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Havza sosyal konut projesi... 

Avrasya GYO, Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kirasının 76 bin 272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Samsun Havza Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis toplantısında alınan karara göre; belediyeye ait iş yerlerinin kira ücretlerinde yüzde 60 indirim yapılacak. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Samsun Havza otoparkı için ihale yapıldı!

Samsun'da park sorununu çözmek için Havza'ya otopark inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen Havza Mekanik Otoparkı inşaatının temeli iki hafta içerisinde atılacak.

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı'na ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı'na ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali ‘nin kira sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılmasına, kira bedelinin değişmeden aylık 63 milyon 559 bin TL olarak devam ettirilmesine karar verildi. 

Samsun'daki tarihi Ambarhan'ın restorasyonu tam gaz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan tarihi Ambarhan'daki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı değerleme raporu revize edildi!

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı  yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Samsun Havza-Bolu Gerede yolu ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamda Samsun'un Havza ilçesi ile Bolu Gerede arasındaki yol çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirdi.

Samsun Havza’da 25 Mayıs İlkokulu’nun inşaatı tamamlandı!

25 Mayıs Mahallesi’nde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve 2018 yılında yıkımı gerçekleşen 25 Mayıs İlkokulu’nun yeni binası inşa edildi.

Samsun Havza Otogarı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Samsun Havza Otogarı 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu KAP'ta yayınladı...

Samsun havza tarihi konak Haberi

Samsun havza tarihi konak


Samsun'un Havza ilçesinin önemli tarihi yapılarından biri olan ve Atatürk'ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı tarihi konak aslına uygun şekilde yeniden restore edilecek.


Bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılma aşamasına gelen Havza ilçesindeki tarihi konağın restorasyondan sonra tekrar hayat bulacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konağın yeniden inşa edileceğini belirtti. İlçenin tarihi yapılarından biri olan konağın ilçe tarihine ışık tutacağını ifade eden Başkan Yılmaz, konağın aynı zamanda ilçe tanıtımına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

TARİHİ KONAK RESTORE EDİLECEK

19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Paşa’nın 25 Mayıs 1919’da Havza’ya giderken kullandığı yol üzerindeki tüm tarihi yapıların turizme kazandırılacağını ve tarihe sahip çıkılacağını belirten Başkan Yılmaz, "Bu yapılardan birisi de ilçede bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı bu konak. Bu konağımızı...