16 / 05 / 2024

Samsun-Kavkaz Demiryolu Feribot Hattı Projesi

Samsun-Kavkaz Demiryolu Feribot Hattı Projesi

Türkiye ve Rusya arasında denizyolu-demiryolu kombine taşımacılığı yapmak üzere Samsun Limanı'nda yapılan tesisler, 19 Şubat'ta törenle açılacak...

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Moderizasyon Projesi için Amasya İli, Merkez İlçe, Büyükızılca Köyü sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Kırıkkale-Samsun Demiryolu projesi için halkın görüşü alınacak!

Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak...

Samsun uluslararası lojistik merkez olmaya aday!

Samsun; denizhava, demiryolu ve karayolu gibi alternatifli ve gelişmiş ulaşım altyapısı, limanları, serbest bölgesi, lojistik köyü, 5 adet organize sanayi bölgesi, gelişmiş sanayi altyapısı ve geçmişten gelen ticaret geleneği ile bölgenin dünyaya açılan kapısı konumunda...

Ordulular demiryolu istiyor!

OTSO Başkanı Servet Şahin, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin Ordu ve Giresun'dan geçmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, projenin gerçekleşmesiyle kentin ekonomide büyük adım atacağını belirtti.

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Hattın Eylül 2018’de açılması planlanıyor..

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Samsun-Sivas demiryolu hattında modernizasyon çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Hat Eylül'de açılacak...

Amasya tren garı restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Samsun - Sivas demiryolu hattındaki tren seferlerine 28 Eylül’den bu yana yaklaşık 3 yıl süreliğine ara verilmişti.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı yenileme projesi başladı!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında yenilenecek demiryolu hattının ilk ray sökümü, Samsun'da yapıldı.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi başladı!

TCDD Genel Müdürü Yıldız: "Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi, bugüne kadar AB IPA fonları ile finanse edilen en büyük ölçekli projemizdir" dedi.

Samsun-Kalın Demir Yolu Hattı 2017'de tamamlanacak!

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattı Modernizasyonu Projesi Yapım Sözleşmesi imzalandı.

Samsun Sivas Demiryolu Hattı için 220 milyon liralık sözleşme imzalandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, söz konusu projenin 220 milyon avroluk hibesiyle en yüksek meblağlı proje olma özelliğine sahip olduğuna vurgu yaptı.

Samsun-Kalın demiryolu hattı projesi yapım sözleşmesi imzalandı!

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan Samsun-Kalın demiryolu hattı modernizasyonu projesi yapım sözleşmesi imzalandı.

Samsun-Kavkaz Demiryolu Feribot Hattı Projesi Haberi

Samsun-Kavkaz Demiryolu Feribot Hattı Projesi


Samsun-Kavkaz Demiryolu Feribot Hattı Projesi kapsamında, Türkiye ve Rusya arasında denizyolu -demiryolu kombine taşımacılığı yapmak üzere Samsun Limanı'nda yapılan tesisler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Maxim. Y. Sokolov'un katılımıyla 19 Şubat'ta törenle açılacak.


Projeyle, Rus trenleri Türkiye'de, TCDD'ye ait trenler de Rusya'daki demiryollarında yük taşıyabilecek.


Taşıma maliyetlerinin azaltılmasına ve taşıma sürelerinin kısaltılmasına imkan verecek proje, Türkiye üzerinden Rusya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Türki Cumhuriyetler ve İskandinav ülkelerinin; Akdeniz, Orta Doğu, Orta Asya, Hindistan ve Çin bağlantısını sağlayacak.


Samsun-KavkazDemiryolu Feribot Hattı ile Türkiye ve Rusya arasında ilk aşamada yıllık 200 bin ton yük...