15 / 05 / 2024

Samsun Kent Müzesi

Samsun Kent Müzesi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Samsun Kent Müzesi Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ’Yaşayan Şehir, Yaşayan Müze’ sloganı ile hayata geçirerek kentin geçmişiyle geleceği arasında köprü vazifesi gördüğü Samsun Kent Müzesi, tarihi bir başarıya imza attı.

Samsun Kent Müzesi Tarihi Kentler Zirvesi'nde ödül aldı!

Açıldığı ilk günden bugüne kadar yoğun ilgi ile karşılaşan Samsun Kent Müzesi, Şanlıurfa’da yapılan Tarihi Kentler Zirvesi esnasında Oktay Ekinci Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ödül!

İnşaatında sona gelinen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Samsun Kent Müzesi Haberi

Samsun Kent Müzesi


Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki 250 yıllık ahşap konak, restore edilerek turizme kazandırıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vezirköprü Belediyesi, 250 yıl önce inşa edilen ve son 25 yıldır kullanılmadığı için büyük tahribata uğrayan Abdullah Derici Konağı'nı sahiplerinden alarak restore ettirdi. Tarihi konak, içinde bulunan günlük yaşamda kullanılan ve antika değerindeki kilim, mutfak eşyaları, oturma grubu gibi tüm eşyayla korunarak kent müzesi halinde getirildi.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AA muhabirine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ahşap konağın ilçenin eski belediye başkanlarından birine ait olduğunu, uzun süre boş bırakıldığı için oldukça yıprandığını söyledi.

Mirasçılarından konağın bedelsiz olarak tahsisini sağladıklarını belirten Edis, "Belediyemize tahsisini sağladıktan sonra konağı önce restore ettirdik. İçindeki tüm eşyaları tek tek elden geçirdik. Daha sonra kent müzesi olarak...