28 / 04 / 2024

samsun kent tasarım yatırımları

samsun kent tasarım yatırımları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kent estetiğiyle ilgili yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kovid-19 kent tasarımlarını nasıl etkileyecek?

Küresel olarak tüm ülkeleri etkisi altına alan Kovid-19 salgını bireysel ve sosyal yaşam kalıplarını hemen her alanda değişmesine neden oldu. Peki salgın kent tasarımlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Forsa Kent Tasarım Peyzaj ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Forsa Kent Tasarım Peyzaj ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Dursun, Ahmet Dursun, Cemal Dursun ve Göksel Özhan ortaklığında kuruldu.

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödül töreni düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"yla kimliği kaybolma tehlikesi içinde olan kentlere yeni kimlik kazandırmanın amaçlandığını belirtti.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödülleri yarın verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda derece kazananlara ödülleri yarın verilecek.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödül töreni 27 Temmuz'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması' ödül töreni 27 Temmuz'da Ankara'da gerçekleşecek. Yarışmada dereceye girenlere 150 Bin TL para ödülü verilecek.

Samsun'daki kent tasarım çalışmaları devam edecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kent estetiğiyle ilgili yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

Samsun Kentsel Tasarım Yarışması'nda mimara yer verilmedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi 'Kentsel Tasarım Yarışması'nın jürisinde 'mimara yer vermeyince' Mimarlar Odası ayağa kalktı.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması” için başvurular başladı.

Samsun'da kentsel tasarım çalışmaları başlıyor!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attığı Samsun’da 19 Mayıs değerleri, yeni bir kentsel tasarım anlayışı ile yaşatılacak. Başkan Yılmaz, kenti 19 Mayıs değerlerini yaşatacak somut objelerle donatmayı hedefliyor.

samsun kent tasarım yatırımları Haberi

samsun kent tasarım yatırımları


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent estetiğiyle ilgili yaptıkları yatırımlar hakkında konuştu.


Şehrin, yaşayan herkesin ortak evi olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, Samsun’u modern ve görselliği yüksek bir şehir haline getirmek istediklerini ifade ederek, çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Estetikle ilgili çalışmalara 2014 Mahalli İdareler Seçiminin ardından başladıklarını ve tüm ilçelerde eylem planları hazırladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Komisyonu kararlarıyla görsel değişim start aldı. Çiftlik Caddesi’nin cadde AVM’ye dönüştürülmesinin ardından hız kazanan çalışmalarımızı şehrin doğu, batı ve güney ulaşım sınırlarını kapsayacak düzeye çıkardık.” dedi.


Kent görselliği ve estetikle ilgili yatırım ve çalışmaları için ‘İşitme Engelliler Olimpiyatı için Yapıldı’ eleştirilerinin ve ön yargıların doğru olmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu çalışmaları olimpiyat olmasa da yapacaktık. Olimpiyat olmasaydı da halkımızı bunlara...