07 / 07 / 2024

samsun limanı yenileme

samsun limanı yenileme

Samsun'daki limana 40 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapıldı. Amasya, Tokat, Çankırı, Sivas, Ordu, Giresun gibi vilayetler ne üretiyorsa daha kolay ihraç etmeye başladı. Liman’daki yük trafiği 1.5 milyon tondan 3.5 milyon tona yükseldi.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Partili Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Hattın Eylül 2018’de açılması planlanıyor..

Akdeniz demiryoluyla Karadeniz'e bağlanıyor!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, "Mersin Limanı'nı Samsun Limanı'na kadar bağlayacak olan bir hattın ilk adımı olan Aksaray-Ulukışla hızlı tren demiryolu hattının yapımını yatırım programını aldık." diye konuştu.

Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, çalışmaları yerinde inceledi.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Samsun'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hacınabi Mahallesi Özgir Sokak’ta devam eden kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.

Samsun Golf Sahası genişletilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Golf sahamızı 14 Temmuz günü Federasyon Kupası ile açtık. O günden bu yana sahamızda birçok yenileme ve geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl içinde 9 çukurlu olan sahamızı 18 çukura yükselteceğiz." dedi

Antalya Liman Mahallesi'ne semt pazarı yapılıyor!

KONYAALTI Belediyesi, eskiyen çatısı nedeniyle tehlike oluşturan Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı yenileniyor!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, eskiyen çatısı nedeniyle tehlike oluşturan Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda yenileme çalışmalarına başladı.

Şile Liman Yenileme Projesi'nde deplase çalışmaları başladı!

Şile Belediyesi, kültür merkezi, spor merkezi, Kumbaba Motel ve Modelleme Merkezi ile kent meydanı, Ağva sahil düzenleme ve liman yenileme projeleri gibi üç dev projeyi hayata geçiriyor.

Samsun Liman Gölü 5 yıllığına kiraya verilecek!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan "Liman Gölü"nü 5 yıllığına kiraya vereceğini duyurdu.

samsun limanı yenileme Haberi

samsun limanı yenileme


CEYNAK’ın 2010 Nisan’ında devraldığı ve 40 milyon dolarlık yenileme yatırımlarıyla dünya standartlarında bir liman haline getirdiği Samsun Limanı, Karadeniz’deki tüm ülkeler içinde en hızlı büyüyen liman oldu. Türkiye’nin en eski lojistik firmalarından biri olan Ceynak’ın patronu Ali Avcı, “Şimdi Amasya’nın mermeri Mersin’e değil Samsun’a iniyor. Çorumlular makinelerini ve diğer ürünlerini Samsun’dan gönderiyor. Ordu, Giresun gibi illerimizden fındığı üreticinin kapısından alıp Samsun Limanı’na, oradan da yurt dışına gönderiyoruz. Devlet Samsun Sivas demiryolu hattına yeni yatırım başlattı” diyor. Ali Avcı şöyle anlatıyor Ceyhan’dan Samsun’a uzanan girişimcilik öyküsünü:  


HEM ALAYLI HEM MEKTEPLİ


· 1956 Ceyhan doğumluyum. Malum; Adana tarım cenneti. Babam sebze halinde komisyonculuk yapardı. Beni de yaz tatilimde bir nakliyecinin yanına çırak verdi. Yazıhanede, getir-götür işlerini yapmaya başladım. Okul başlayınca da vakit...