04 / 05 / 2024

Samsun metrobüs çalışmaları

Samsun metrobüs çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; toplu ulaşımda raylı sistemin önceki versiyonu olan metrobüs ulaşımı inşaatımız hızla devam ediyor. İnsanlık var olduğu sürece halkımız daha iyisini isteyecek, dedi.

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hızla devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde çalışmalar devam ediyor...

Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, çalışmaları yerinde inceledi.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

Samsun'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hacınabi Mahallesi Özgir Sokak’ta devam eden kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.

Suluova Makine İkmal Kampüsü'nde çalışmalar başladı!

Suluova Belediyesi asfalt tesislerinin yanında 22.000 metrekare alan üzerine başlattığı Makine İkmal ve Bakım Kampüsü çalışmalarına titizlikle devam ediyor.

Samsun'da yol çalışmaları sürüyor!

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Şahinkaya Kanyon yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt çalışmalarına başlandı.

Marsu Mardin'de altyapısı çalışmalarına devam ediyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) , Kızıltepe ilçesinin yeni imar alanlarında içme suyu hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Bingöl'deki Çapakçur Köprüsü çalışmaları aksayacak!

Çapakçur Köprüsü ile ilgili çalışmalar hakkında iletişime geçtiğimiz Ziver İnşaat yetkilileri, İhale keşfine 2 bin 500 ton demir, Elazığ yolundaki alt geçit çalışmalarında yapılan petrol ve içmesuyu deplase çalışmalarının ihale keşfine koyulmadığını söyle

Metrobüs hattı asfaltlama çalışmalarında 2. etap başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen metrobüs yolu asfaltlama çalışmalarına 10 Nisan Pazar akşamından itibaren başlanacak. Çalışmalar akşam 23.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında yapılacak.

Düzce'ye metrobüs geliyor!

Düzce Belediyesi toplu taşımada metrobüs sistemine geçmek için hazırlık yapıyor. Başkan Mehmet Keleş ilk aşamada 3 adet metrobüs alınacağını daha sonra da bu sayısı 6’ya çıkaracaklarını belirtti.

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmaları başladı!

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

Samsun Gar-Tekkeköy arası viyadük inşaat çalışmaları sürüyor!

Samsun’un iki yakasını birleştirecek olan raylı sistemin Gar-Tekkeköy arasındaki viyadük çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun metrobüs çalışmaları Haberi

Samsun metrobüs çalışmaları


Şehir içi toplu ulaşım sisteminde yolculuk konforunu yükseltmeye yönelik yapılan yatırımlar ve sunulan hizmet, vatandaşları memnun ediyor...


Toplu ulaşım araçlarındaki modernizasyon devam ederken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş (Samulaş) Genel Müdürlüğü, tramvay ve otobüslerle taşınan yolcu sayılarına ilişkin karşılaştırmalı istatistik bilgilerini açıkladı. Ortaya çıkan veriler, toplumun sunulan kaliteli hizmeti olumlu karşılayıp desteklediğini ortaya koydu.


Kente modern bir hafif raylı toplu ulaşım sistemi kazandırmak için 2001 yılında harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süren mücadelesiyle Samsunlular, tramvay konforuyla yolculuk etmeye 2010 yılın ekim ayında başlamıştı. Her yıl yolcu sayısı günden güne artan 16 tramvay, ihtiyaca cevap veremez hale gelince 5 tane daha alınmıştı. 21 tramvay tam kapasite ile çalışırken Samulaş A.Ş, hem tramvay...