02 / 05 / 2024

samsun müzeleri

samsun müzeleri

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kentin turizminin gelişmesine büyük katkı verecek modern bir arkeoloji ve etnografya müzesi yapmayı planlıyor.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye mal olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak hayata geçirdiği "Samsun Müzesi"nin proje tutarı 65 milyon TL.

Samsun Müzesi'nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Samsun'a yeni müze inşa edilecek!

Samsun Müzesi'nin küçük olması nedeniyle bugüne kadar sergilenemeyen farklı dönemlere ait binlerce eser, yapılacak yeni müzede ziyaretçilere açılacak.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Samsun Müzesi Projesi'nin inşaatı 2019'da bitecek!

Mustafa Yurt, Samsun Müzesi Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Medikal Cerrahi Aletler Müzesi'nin inşaatı hakkında bilgiler verdi.

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

Çevre ve Şehircilik Samsun Müdürlüğü'nden 591 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Samsun’da devam eden 16 projesinin toplam proje değerinin 43 milyon 35 bin 453 TL olduğu belirtildi. Bu 16 projenin 3'ü konut sektöründe yapılırken bu projelere 591 milyon TL harcandı.

Samsun'da ahır ve ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği!

Samsun’da, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) projesi kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta ahır ve ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği müracaatları başladı.

samsun müzeleri Haberi

samsun müzeleri

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte turizmin geliştirilmesi için başlattığı çalışmalar çerçevesinde turizm sektörünün önemli öğelerinden müzelerin modernizasyonu ve farklı müzelerin projelendirilmesi hazırlıklarını sürdürüyor. 



Yeni bir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin yapımı planlanırken, Samsun Milli Mücadele tarihinde önemli yeri olan Şeyh Sadi Tekkesi'nin Kuva-i Milliye Müzesi'ne dönüştürülmesi projesinin inşaat kısmı ise tamamlandı.Samsun Büyükşehir Belediyesi şehir merkezi ve ilçelerinde turizmin geliştirilmesine yönelik projelere büyük önem veriyor. İlçelerin doğal, kültürel ve turistik mekanlarını, yapılacak yatırımlarla turizme kazandırmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, turizm sektörünün parçası olan müzeleri de günün ihtiyaçlarına göre yeniden revize edecek. 



Turizme beklenen katkıyı sağlayamayan ve mevcut haliyle ihtiyacı karşılamaktan çok uzak olan Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kentin turizminin gelişmesine büyük katkı verecek modem bir arkeoloji...