06 / 05 / 2024

Samsun Selahiye restorasyon

Samsun Selahiye restorasyon

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun'daki tarihi Ambarhan'ın restorasyonu tam gaz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan tarihi Ambarhan'daki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Samsun Alaçam'a tarihi restorasyon!

AK Pati Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar Alaçam’da hayata geçirilecek tarihi restorasyon projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Samsun Selahiye'deki tarihi konaklar yenilenecek!

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

Samsun Bafra Alibey Çeşmesi restore edildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve 4 ay önce restorasyon çalışmaları başlayan tarihi Alibey Çeşmesi hizmete açıldı.

Samsun'daki 508 yıllık Taşhan, turizme kazandırılıyor!

Samsun'da harabe halde bulunan 508 yıllık Taşhan için Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon çalışmasını başlattı. Taşhan'ın 2017'nin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

Samsun Selahiye Cami açıldı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve kısa sürede yeniden restore edilen Selahiye Camii yeniden ibadete açıldı. Cuma namazı öncesinde yapılan Cami açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin da katıldı...

Samsun Tekkeköy'deki tarihi kiliseler restorasyon bekliyor!

Samsun Tekkeköy'de bulunan tarihi Altınkaya, Antyeri ve Ak kiliseleri restore edilmeyi bekliyor. Lozan Anlaşması ile mübadele edilen Rumlardan kalan tarihi kiliseler ayakta zor duruyor. Kiliseler atıl vaziyette duruyor.

Vakıflar Samsun, 3 ilde 16 tarihi camiyi restore ediyor!

Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun'da 8, Sinop'ta 7, Ordu'da 1 adet olmak üzere il merkezleri ve ilçelerde devam eden 16 restorasyon çalışmalarının 2016'da bitirilmesi hedefleniyor.

Samsun'daki taşhan restore ediliyor!

Samsun'un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 500 yıllık tarihi taşhanın restorasyon çalışmalarına başlandı. Yürütülen proje kapsamında taşhan, orijinal haline döndürülüyor.

Samsun Saathane Meydanı projesi restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Samsun Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla başlatılan Saathane Meydanı projesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Samsun Selahiye restorasyon Haberi

Samsun Selahiye restorasyon

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Selahiye Mahallesi’nde yer alan tarihi konakların restore edilerek Samsun sokaklarının eski görüntüsüne kavuşacağını söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileriyle birlikte Selahiye Mahallesi’nin tarihi dokusunu yerinde inceleyen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, yapılacak çalışmaların kent tarihini ortaya çıkaracağını vurguladı. Samsun’da ilk olarak Vezirköprü’de başlayan Sokak Sağlıklaştırma Projesi mahallelere yayılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi kentin birçok yerinde tarihi evlerin bulunduğu sokakları restore ederek eski görüntülerine kavuşturacak.


"Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak"

Samsun’un hemen hemen her yerinde bu tür tarihi konakların bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Binaların modernize edilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Samsun tarihi eskilere dayanan bir şehir. Şehrimizde neredeyse her mahallede böyle tarihi binalar yer alıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi...