08 / 05 / 2024

Samsun Towers sahipleri dolandırıcılık davası

Samsun Towers sahipleri dolandırıcılık davası

Orhan Gencebay’ın reklâm yüzü olduğu bin 600 daireli Samsun Towers projesini üstlenen firmanın ortaklarına dolandırıcılık davası açıldı.

Samsun Towers mağdurlarına müjde! ‘Hayali satışa’ hapis talebi!

Esenyurt’ta 2014 yılında teslim edileceği açıklanan ancak hala teslim edilmeyen 1.600 daireli Samsun Towers isimli konut projesinin sahipleriyle ilgili görülen ‘dolandırıcılık’ davasında savcı mütalaasını açıkladı.

TOKİ Samsun Canik 250 konut kuraları bugün çekilecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Canik 100 bin konut projesinde yer alan 250 adet konutun hak sahipleri bugün belli olacak.

Samsun'da istinat duvarı çöken bina sağlam çıktı!

Samsun’da stinat duvarı çöken binanın temelinde yapılan teknik incelemelerde hasar olup olmadığı incelendi. İstinat duvarının yeniden inşa edilmesi, bina sahipleri evlerine yeniden taşınabilecek.

Çiftçi Towers’ta sular durulmuyor!

Kaçak yapılaşma nedeniyle geçen yıl inşaatı durdurulan Çiftçi Towers mahkemelik oldu. Aralarında Ferit Şahenk'in de bulunduğu proje sahipleri projede gecikme nedeniyle dava açtı.

TOKİ Samsun İlkadım projesinde kura heyecanı!

TOKİ Samsun İlkadım projesinin birinci etabında yer alan 509 konut için hak sahipleri belirleme kurası çekildi.

Samsun Towers projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası!

Orhan Gencebay’ın reklâm yüzü olduğu bin 600 daireli Samsun Towers projesini üstlenen firmanın ortaklarına dolandırıcılık davası açıldı.

Samsun Çay Mahallesi'ndeki dönüşüm ne durumda?

Samsun’daki ilk kentsel dönüşüm projesi olan Çay Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi üstlenici firmanın iflas etmesinden sonra atanan kayyum ile inşaatta bir ilerleme olacağını ümit eden hak sahipleri yine hüsrana uğradı.

Hukukçular Towers çalışanları için sağlık anlaşması imzaladı!

Hukukçular Towers, ofis sahipleri ve çalışanları için Özel Bölge Hastaneleri ve Dünyagöz Pendik ile hizmet protokolü imzaladı.

Samsun Towers mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Ersa İnşaat imzası taşıyan Samsun Towers'ın mağdurları bugün Esenyurt'ta eylem yaptı. Orhan Gencebay'ın oynadığı reklamlarla dikkat çeken Samsun Towers projesinde 1.600 konut bulunuyor.

Esenyurt Samsun Towers'ın inşaatı yeniden başladı!

Samsun Towers'ın inşaatı uzun bir aradan sonra yeniden başladı. 200'e yakın Samsun Towers mağduru dün Esenyurt Şehitler Parkı'nda bir toplantı gerçekleştirdi. İşte Samsun Towers projesinde son durum...

Samsun'da engelli yaşam merkezleri kurulacak!

AK PARTİ Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanlarını artıracağız. Görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. " dedi.

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap sözleşme imzalama programı!

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap sözleşme imzalama programı açıklandı. Asil ve yedek hak sahipleri 27 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen kura ile belirlenen projede 180 ay vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Samsun Çay Mahallesi kura sonuçları tam liste!

Kura çekilişi dün gerçekleşen TOKİ Samsun Çay Mahallesi'nde 350 adet konut için hak sahipleri belirlendi. İşte TOKİ Samsun Çay Mahallesi kura sonuçları tam liste...

Samsun Towers sahipleri dolandırıcılık davası Haberi

Samsun Towers sahipleri dolandırıcılık davası

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında 6 isim sanık olarak yer alıyor. Anılan isimler arasında Samsun Towers projesini Orhan Gencebayın reklâmını yaptığı konut projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası üstelenen Er-Sa İnşaat’ın ortağı Helim Kurt (50), Yusuf Kurt (43) kardeşler, İstanbul İl Özel İdaresi’nde üç yıl öncesine kadar personel daire başkanı olarak görev yapan Bilal Demir (59) ile, projenin müteahhitti olarak para toplayan Osman Görgülü (38), Enis Görgülü (34) kardeşler ile Umut Berkay Bilgiç yer aldı.


‘NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK’ SUÇLAMASI


Dava; maket projeden ev satın alan kişilerin, aradan 5 yıl geçmiş olmasına karşın evlerini alamamaları sonrası savcılığa yapılan suç duyurusu nedeni ile açıldı. Ev alan üç kişi adına açılan davanın iddianamesine göre sanıklar ‘Nitelikli dolandırıcılık’ yapmakla suçlanıyor. İddianamede her bir sanığın 6...