18 / 05 / 2024

samsunda yeni cezaevi inşaatı ne zaman tamamlanacak

samsunda yeni cezaevi inşaatı ne zaman tamamlanacak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı projesi kapsamında İlkadım'ın Çatkaya köyünde yapımı süren yeni cezaevi inşaatını inceledi...

Silivri Cezaevi’nin ismi değişti! İşte o cezaevinin yeni ismi

Silivri Belediye Başkanı’nın dilekçesi üzerine Silivri Cezaevi’nin adı Marmara Cezaevi olarak değiştirildi.

Türkiye'de 3 yıl içinde 36 yeni cezaevi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanmış olan 2022 senesi yatırım programlarına göre 36 yeni ceza infaz kurumu yapılacak. Yeni yapılacak olan ceza infaz kurumunun sonuncusu 2025 yılında bitecek. 

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2.270 konut oturuma açılmıyor!

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2270 konutluk kentsel dönüşüm projesinin imar planları İBB Meclisi’nde görüşüldü ve AK Parti ve CHP grubu arasında hararetli tartışmalara neden oldu. Yeni imar planı kabul edilmedi...

137 yeni cezaevi inşa edilecek!

Türkiye'de inşaatı devam eden 114 adet ceza infaz kurumu bulunuyor. Ayrıca ihale aşamasında olan 23 tane ceza infaz kurumu var. 

Türkiye'deki cezaevlerini hangi şirketler inşa ediyor?

Türkiye'de cezaevi ihtiyacını karşılamak için pek çok ilde cezaevleri inşa ediliyor. İki yıl içinde Türkiye'de 13 milyar lira yatırımla 91 yeni cezaevi açılması bekleniyor. 

91 yeni cezaevi inşa edilecek!

Türkiye'nin 2021 yılına kadar 13 milyar yatırımla 91 yeni cezaevi olacak. Adalet Bakanlığı'nın 9 milyar yatırımla 48 yeni cezaevinin inşaatını devam ederken, İş Yurtları Kurumu'da 43 cezaevi yaptırıyor. 

48 yeni cezaevi inşa edilecek!

Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2021'e kadar yapılması planlanan 48 cezaevinin toplam büyüklüğü 6 milyon metrekare olacak. 

5 yılda 193 yeni cezaevi yapılacak!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, ‘hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artış’ nedeniyle 5 yıl içerisinde 193 yeni cezaevi yapımının planlandığını kaydetti.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Ordu Akkuş'a açık cezaevi inşa ediliyor!

Ordu Akkuş'a yeni açık cezaevi kazandırılacak. İnşaat çalışmalarına başlanılan cezaevinin ilçeye katkı sağlaması bekleniyor.

182 yeni cezaevi inşa edilecek!

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde kalan tutukluları cezaevlerinde yatacak yer kalmaması nedeniyle Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruya bakanlık 182 yeni cezaevi yapılacağı cevabını verdi.

samsunda yeni cezaevi inşaatı ne zaman tamamlanacak Haberi

samsunda yeni cezaevi inşaatı ne zaman tamamlanacak

Samsun'da Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan yeni cezaevi inşaatı hızla yükseliyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı projesi kapsamında İlkadım'ın Çatkaya köyünde yapımı süren yeni cezaevi inşaatını inceledi. İnşaat çalışmalarını yürüten Balaban İnşaat Sahibi Memduh Balaban'dan cezaevi inşaatı hakkında bilgiler alan Başkan Genç, 8 yıllık çaba sonucunda gerçekleşen yeni cezaevinin tamamlanması ile hem Canik'in büyük bir yükten kurtulacağını hem de Samsun'un yeni bir cezaevine kavuşacağını söyledi. 


İlkadım ilçesinin Çatkaya köyünde 167 dönüm alanda yapılan T Tipi Cezaevi inşaatının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Genç, "Yaklaşık 50 yıldan beri bölgemizin ismi ile anılan cezaevi, 1967 yılında yapılmış ve ömrünü tamamlamış bir cezaeviydi. 8 yıllık...