22 / 05 / 2024

Samsung teknopark

Samsung teknopark

Samsung Türkiye ve Semper-Tech işbirliğiyle İstanbul Teknopark’ta açılan Ar-Ge merkezi ‘SLabs’te, sağlık, eğitim ve 4G teknolojilerinde inovasyon geliştirmek için düğmeye basıldı..

Yıldız Teknopark'tan 87 firmaya kira indirimi!

Yıldız Teknopark, 2015 yılından beri bünyesinde bulunan şirketlere Ar-Ge Teşvik Fonu kapsamında kira indirimi yapıyor. Kira indirimi teşvikinde 2020 yılında 87 firma hak kazandı.

Malatya'ya bir teknopark kurulmalı!

BAU (Bahçeşehir Üniversitesi) Global Başkan Yardımcısı Ahmet Köse, Malatya’nın her açıdan büyük bir potansiyel taşıdığını vurguluyor. Köse, "Malatya’mıza mutlaka bir adet teknopark kazandırılmalıdır" diyor.

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Mustafa Varank: Adana'daki teknoparkın inşaat işleri hızlanmalı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Adana'daki teknoparkın inşaat işlerinin hızlanması gerektiğini söyledi.

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı açıklamada "Kuluçka mezuniyeti sonrası girişimciler; post kuluçka olarak adlandırılan dönemde düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor." dedi.

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi açıldı!

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi bugün Pendik'te 20 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Can tarafından kuruldu.

Teknopark işletmelerinden 2 ay boyunca kira alınmayacak!

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci yaptığı açıklamada, "Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren sosyal alan işletmecilerinden kira bedeli alınmayacak" dedi.

Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede alınan tedbirler ve ekonomik desteklerin yer aldığı paylaşımında "Sanayi" başlığında ise Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacağını açıkladı.

KOÜ Teknopark’ın ek binasının inşaatı durdu!

Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ın kapasitesini 5 katına çıkarmak için yaklaşık üç yıl önce ihale edilen ek bina inşaatı ihalesi tamamen durdu.

Teknopark İstanbul 2. Etap açıldı!

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı açıldı. Açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu. Başkan Varank; “Bugün teknoparklarımızda 5 bin 593 firma faaliyet gösteriyor ve 47 bine yakın Ar-Ge personeli istihdam ediliyor.” dedi.

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı 2020'nin sonunda açılıyor!

Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un yapımı tamamlanan 2. etap binalarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 2020'nin sonunda gerçekleşecek.

Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Teknopark Şubesi açıldı!

Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Teknopark Şubesi bugün Kadıköy'de 200 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Emre Baştopçu tarafından açıldı.

Samsung teknopark Haberi

Samsung teknopark

Samsung Türkiye ve Semper-Tech işbirliğiyle İstanbul Teknopark’ta açılan Ar-Ge merkezi ‘SLabs’te, sağlık, eğitim ve 4G teknolojilerinde inovasyon geliştirmek için düğmeye basıldı. Çalışmalar doğrultusunda, yılda ortalama 4-5 projenin tamamlanması hedefleniyor.


Merkezin açılışına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Türkiye’de katmadeğeri yüksek ekonomiye geçme aşamasında Ar-Ge yatırımlarının çok önemli olduğunu belirterek, bu tarz laboratuvarları Türk hükümeti olarak desteklediklerini kaydetti.


‘Çip üretmemiz gerekiyor’

Güney Kore’nin geçmişte zorluklar yaşadığını ve bu zorluklardan sıyrılarak dünyanın gıpta ettiği bir ülke haline geldiğini de anlatan Kavranoğlu, “Bir mucize gerçekleştirdiler. Çok değerli projeler yapıyorlar. Samsung ülkeden çıkan değerli bir marka. Türkiye’de de böyle bir laboratuvar kurdular. Bunu başlangıç olarak kabul ediyoruz. Bu bir ilk adım. Ülkemizde daha büyük Ar-ge projelerine imza atacaklarına inanıyoruz” dedi.

Kavranoğlu, Türkiye’nin...