01 / 05 / 2024

Teknopark işletmelerinden 2 ay boyunca kira alınmayacak!

Teknopark işletmelerinden 2 ay boyunca kira alınmayacak!

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci yaptığı açıklamada, "Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren sosyal alan işletmecilerinden kira bedeli alınmayacak" dedi.



Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, "Milli Teknoloji Hamlesi" çalışmalarını yürütmek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü ve Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü hamlesini Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.   

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dünya üzerinde yayılmayı sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik türbülans oluşturarak teknoloji ve finans dünyası ile reel piyasalar üzerinde etkilerini hissettirmeye devam ettiğini belirten İnci, "Pandeminin üssel etkilerinin ve doğuracağı değişimlerin ışığında mevcut ulusal teknoloji ve finans politikalarının, uluslararası konjonktürde de karşılık bulacağı şekilde yapılandırılması ihtiyacı ortaya çıktığı görülmektedir. Teknoloji odaklı girişimler, kriz yönetimi ve uygulama safhasında; iş gücü ve nitelikli personel, operasyonlar ve tedarik zinciri, finans ve likidite alanlarına odaklanıyor." değerlendirmesini yaptı.

 

- "Yıkıcı girişimlerin ve küresel markaların doğması amaçlanıyor"

Teknoloji geliştirme bölgelerinin pandemi nedeniyle girişimcilerine destek programları oluşturduğunu belirten İnci, "Bakanlığımızın yayınladığı genelge ile iki aylık süre zarfında startup firmalarımızdan ve teknopark bünyesinde faaliyet gösteren sosyal alan işletmecilerinden kira bedeli alınmayacak. Kiralarını ödeyemeyen diğer işletmelerimize ise kira erteleme opsiyonu sunuldu. Pandemi özelinde geliştirilmiş teknolojik ürünü olan firmalarımıza ise kira indirimi almaları sağlanıyor. Firmalarımıza sunulan çeşitli teşvikler ile yerli üretimde girişimci kolektif gruplar oluşturarak uzmanı oldukları iş sahalarına odaklanmaları planlanıyor." dedi.

 


Geri Dön